拉麵 / 沾麵愛好者集中交流區 (12)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
今期限定蕃茄應該會試
叫左沾麵同炸雞
邊個傻尻逐個comment負皮幾多歲
厚福街一家屌唔屌得過?
見無咩人講,講下連鎖先

別天神: 好似好多人唔鐘意,但我覺得黃店拯救隊之後好咗好多,佢個豚骨湯濃得黎唔咸,有好純粹的豚骨湯的甜味。單講個湯,我覺得好過好多標榜豚骨湯的拉麵店,可能我自己口味無咁重。不過佢個櫻花蝦味真係不了

金田家:第一次食佢個雞白湯加豚骨湯有啲驚喜,原來效果咁好。 午市套餐黎講性貨比好高

另外想問下,周月有無咩係推薦?上次食咗醬油拉麵,覺得死咸咗啲,份量都唔多飽,想去試多次
麵處一家
魚介豚骨嚟講中上 至少尖沙咀最穩定同好食嘅應該係佢
幾年前金田家可以話係我嘅no1
但上年食過一次,廚房都係mk仔,啲麺fing一下就算
個湯又冇以前咁好
連鎖係難啲控制間間的品質、但勝在夠方便

拉麵對我黎講都算comfort food,唔想下下都要出去排長龍
連登好多傻佬,咩po都有
Thank you
睇吓今日會唔會試
魚介沾麵我覺得以前舊鋪好食d
唔係好慣扁意粉
以前舊鋪個豬骨湯幾好,而家冇左
雞白就未試過
鬼金捧
一生懸麵 大伏
點伏法
食過一次 普普通通 但係未到伏喎
冇味?
以前我都好鍾意食金田家,但自從荃灣分店中咗伏就無再去了
點會無味, msg味沾汁就有, 唔夠熱
叫硬麵唔硬, 無fing好水, 凍麵唔夠凍
筍唔爽
蛋過熟兼醃唔夠鐘數
overall汁同麵份量都細

抵讚既位 有電磁爐自助加熱(雖然個店員加湯先同我講放過佢)同水有檸檬(雖然都係無冰)

荃灣新開張就搞到咁, blacklist
荃灣?開係邊?

旺角果間都麻麻地
係咪咁堅 遲啲去試下
根本一生係普通貨色,不過係黃有加成之嘛(唔o岩聽都係咁講架喇)
唔難食,但唔好神化滿心期望入去之後發覺吹大左
你期望一碗ok既拉麵就唔會失望
你期望一碗食完會覺得驚為天人既拉麵就會失望
佢碗沾汁食到一半就凍(可能係我衰坐風口位),隻蛋麻麻地,過下口癮尚算ok嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞