拉麵 / 沾麵愛好者集中交流區 (12)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
應該,㐂響?
食過,只可以話唔太啱我
紫 くろ喜
03-3863-7117
東京都千代田区神田和泉町2-15 四連ビル3号館 1F
https://tabelog.com/tokyo/A1310/A131001/13148112/

喱間
一星期得一日會改名賣鴨湯
試過沾麵太淡
拉麵會好好多
面頭多左層鴨油畫龍點睛

同埋佢個慢煮鴨胸真係世界級

一星期有一日改名travelogue高分啲
不過食拉麵好講個人口味
星期五嘛
我個人推

多人食都要屌
次次介紹完都一窩蜂人去食又唔係唔知香港人性格
次次啲人都一窩蜂去 畀你都冇引啦
等返幾個月熱潮過咗先食返咪得
所謂既一窩蜂排隊既客人其實獨立去睇都係普通客人遮

純粹鍾意試新餐廳既話我覺得等啲媒體推薦完隔半年去食係最好
唔使等咁耐又可以食返一樣既野
你傻啦,如果真係好食會keep住好多人排,台風就是成功例子
咁係間餐廳本身值得多人排
報道只係加速冇人排去到多人排既過程
好難講㗎喎可能一直寂寂無名
如果係好食又一直寂寂無名既舖頭
我會寧願佢多人排隊好過無人幫襯搞到執笠
以後都冇得食
咁都係一窩蜂班人嘅問題,有乜理由怪介紹嗰位,係咪痴線
又係依啲一個女仔去印度俾人強姦自己無責任嘅理論
做咩呢排"幸"特別多人排?
2點返office都望到排哂隊
反而我諗緊其實香港有冇好食嘅烏冬鋪頭
點解一窩蜂班人有問題
即係介紹完之後間舖生意要同未見報一樣先係正常?
類比錯撚晒
好食 自然多人食
又要人好食 但唔想人地多人幫襯
咩心態
一窩蜂人去固之然有問題,但你覺得果籽事前會唔知?佢哋就無責任嘅?
個世界唔應該係咁,但事實就係咁
黑警夠唔係應該濫捕,但我出得去都預咗會俾佢9拉,我當然可以怪黑警,但有咩用?

我行得出去,就要自己承擔風險
但果籽報出嚟,係要普通食客承受
好嘢得你先享受到 其他人去就係跟風
同埋咪用啲九唔搭八既比喻 錯到九彩
一味識話人錯,又唔識講錯喺邊廢到
唔應該濫捕係因為呢個行為違犯法律+侵犯人權+令到無辜既人受到傷害
網媒宣傳同埋跟風排隊係冇違法,亦都冇侵犯人權,亦都冇傷害到任何人

所以網媒宣傳同跟風排隊都係冇錯
而你亦用錯比喻
連啲咁簡單既邏輯都要人畫公仔畫出腸指正 唉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞