銅鑼灣間紗織pancake咩來頭

675 回覆
404 Like 9 Dislike
好人好姐無抄叫乜撚野沙織
Mont blanc咪Mont blanc 根本誤導
格硬叫Mont blanc做沙織
人地而家出埋email話只係比配方佢
唔係分店 唔係新品牌 乜都唔係...
只係買日本某公司既配方開店...
完全唔係過江龍 甚麼都不是
兩間都要推到佢執笠
咁姐係佢個招牌有冇抄人
個負責人覆埋d野9唔搭8
放心啦總之唔會去食
抄到個名六個字有四個字一樣仲話兩者完全冇關
一開始誤導大眾,啲鱔稿有啲直情提埋「和栗專門沙織」個名
話京都名店悄悄係香港開舖
佢冇睇過就出?即係一開始默認兩者有關
而家俾人踢爆又死口唔認

佢都識叫mont blanc 咁又改舊野做沙織?
即係你整個漢堡包話呢樣野好common,美國周街都有
但改個產品名做麥當勞,咁都得?
Kitano 覆巴打話, 只係提供米粉及食譜
並冇講過係 "Kitano Lab produce 的新 pancake 專門店品牌"
網頁 "contact us" 留咗資料, 等緊回覆
而且有人去過日本真舖, 連裝修同餐具都抄近9成,
真心搞得好既話洗鬼靠人名氣?
同支那人有乜分別
做咩
人地叫乜乜專門紗織 你又要乜乜專門紗織 你唔撚識改名架?
同大陸果D KFG 麥當家 有咩分別?
意義上冇分別 只不過門面靚啲
比日本人見到 咪好似miniso咁核突
Oh 唔使理我原來有人po左
咁我睇吓有咩Foodie有份推廣先
其實呢d咁既仆街店可唔可以入埋藍店list
偷呃拐騙搶抄氹,呢d真係支那仆街行為
入落藍店list 或者其他類別抵制list等大家知佢仆街史
係咪應該整返個整合 等多啲人知
兩間都要推到佢執笠
香港已經夠臭
唔想見到遲啲一街A貨鋪頭
最仆街係當初唔認 比人問多兩句就del9人comment
擺明身有屎 有心呃人 自己都知衰
網絡時代都仲咁撚on9
希望大家唔好忘記佢
衰格成咁唔理黃藍都照入blacklist
咁撚厚面皮都有
根本有心誤導人
人地賣條配方比你 協助你商品研發
唔等如賣個名比你自稱香港pancake分店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞