銅鑼灣間紗織pancake咩來頭

675 回覆
404 Like 9 Dislike
同京都嗰間同名,無論係京都嗰間舖ig定係佢本社網頁都冇介紹香港呢間
真係海外舖
老闆娘本身有寫開網上食譜
Ig係meowkitchen9
另外仲有鋪賣蘋果批 叫Mille mele
剩係知咁多
search間蘋果批都見到yy lam
只係好奇點解兩間franchise舖嘅日本總公司都唔公開海外出店,啲日本公司唔驚有人冒名開舖做爛佢哋個朵?即係例如有間la (唔識串) chiffon cake
咁撚惡
似乎有啲嘢
其實就算拎人地個名用 日本都告唔到去香港
起晒鋼多數冇
你問得都算溫和,又唔係指控佢假代理
真係有代理嘅,答自己代理邊間咪得,明正言順
唔想答咪skip 咗算
唔知佢嬲咩
一句有就己經答完既問題佢用成幾百字我諗炒車機會微.
寫到明首間海外店 唔係原來老翻咁仆街呀

佢講到有架, google過見幾篇文都話係

暫時唔跟車太貼
通常寫咁大段野都係有問題
好多野事實勝於雄辯
同埋希望將來會做生意既老闆都記住一樣野
唔好屌客
大家google 下京都同香港嗰間個門牌logo
冇用啦 香港大把人係咁 拎人地個名扮自己franchise
如果係超大集團都仲會告你
呢類中小型公司 根本唔會哂時間/冇咁多錢去告
唯一可以做既係日日唱佢
推推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞