[走難]EB3 移民去美帝

190 回覆
9 Like 0 Dislike
想走留名學野
幾十萬香港買個屎坑都唔夠、你俾撚左去LA買間condo仔千零呎先五六十萬美記、有冇咁撚筍

下。。。。係香港樓價先咁痴線姐

LA樓價由02年大約升三倍、好似冇咁顛、因為人地三十年摩窿五厘樓上、仲有賺左要俾税

五六十萬先得condo 已經係貴到好誇張
幾十萬香港買個屎坑都唔夠、你俾撚左去LA買間condo仔千零呎先五六十萬美記、有冇咁撚筍

LA樓價由02年大約升三倍、好似冇咁顛、因為人地三十年摩窿五厘樓上、仲有賺左要俾税

灣區大把50-60萬
house要M以上
講緊正常區

灣區大把50-60萬
house要M以上
講緊正常區

住得係果邊都唔方窮掛

灣區大把50-60萬
house要M以上
講緊正常區

5,6十萬既condo唔係俾你買黎住
LM
繼續推

灣區大把50-60萬
house要M以上
講緊正常區

灣區真係好撚痴線

灣區大把50-60萬
house要M以上
講緊正常區

紐約一早係咁嘅價
加拿大去多倫多或周邊城市好多香港餐聽
加拿大稅重過紐約
所以話 加拿大啲人去美國買名牌
我地啲紐約香港人去加拿大食香港嘢

不過加拿大呢十幾年好多內地人
紐約啲所謂唐人街一早國語化
發拉盛係啲上海北方人
八大道變小福州
講廣東話大都係台山人
只有好小量香港人
我五月尾返去都

灣區大把50-60萬
house要M以上
講緊正常區

紐約一早係咁嘅價
加拿大去多倫多或周邊城市好多香港餐聽
加拿大稅重過紐約
所以話 加拿大啲人去美國買名牌
我地啲紐約香港人去加拿大食香港嘢

不過加拿大呢十幾年好多內地人
紐約啲所謂唐人街一早國語化
發拉盛係啲上海北方人
八大道變小福州
講廣東話大都係台山人
只有好小量香港人
我五月尾返去都

NY係世界既中心 BA只係科技中心
十連唔到
十連唔到

樓主有心搞去美國建議你上大陸個d 論壇睇
支那人好熟玩法
十連唔到

樓主有心搞去美國建議你上大陸個d 論壇睇
支那人好熟玩法

支那啲野都唔知真定
巴打依家係邊度?

灣區大把50-60萬
house要M以上
講緊正常區

區份就是一切、alhambra價硬到仆街、超方便、新D講緊七八十萬

香港人住開倉洗撚咁大咩、吸麈吸到你仆街

灣區大把50-60萬
house要M以上
講緊正常區

區份就是一切、alhambra價硬到仆街、超方便、新D講緊七八十萬

香港人住開倉洗撚咁大咩、吸麈吸到你仆街

DALY SB 個d仲搵到500-600k既
我都想搞eb3...但搵唔到公司請。
其實只要去到,打份牛工都ok。為下代仔女著想
去美國有咩好丫,有加拿大又唔同

何出此言?

BTW 點解我開親POST 都冇人入?

全球稅喎

同埋而家仲身有人想做美國人

稅黎講應該唔算高 而且都住係美國做咩驚全球稅
無知一問全球稅意思係咪指身在海外都要交稅?

好多人聽到全球稅都卻步
但其實好誤導
海外收入講緊過左10萬美金一年先要交

仲有deductions
去美國有咩好丫,有加拿大又唔同

何出此言?

BTW 點解我開親POST 都冇人入?

全球稅喎

同埋而家仲身有人想做美國人

稅黎講應該唔算高 而且都住係美國做咩驚全球稅
無知一問全球稅意思係咪指身在海外都要交稅?

好多人聽到全球稅都卻步
但其實好誤導
海外收入講緊過左10萬美金一年先要交

仲有deductions

交左香港税、寬減十二萬、我每年補三四千左右
EB撚
eb3 係美國蝗蟲黎

利伸, 60minutes 係咁報
爸打仲有冇攪EB3?我都想攪,但好怕比人呃
eb3 係美國蝗蟲黎

利伸, 60minutes 係咁報

lol wat
爸打仲有冇攪EB3?我都想攪,但好怕比人呃

冇呀 想睇下有冇勇者咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞