RTX 3060等候區

499 回覆
6 Like 9 Dislike
而家睇返3300好平
係。。
所以今次唔好miss咗
NVIDIA 將於 25 日正式開售 GeForce RTX 3060 12GB 顯示卡,官方定價 US$329 美元是不是很吸引呢,不過現實是殘酷的,歐洲多家零售商已經接受預購,價格較官方定價高出 80%~100%,看完絕對會讓大家生氣。

歐洲其中一家主要網站 ProShop 已經放出了 Zotac 的 GeForce RTX 3060 12GB 預售連結,當中最便宜的也要 629 歐元 (約 HK$5,993 港幣),最貴的要 699 歐元 (HK$6,666 港幣),這售價實在太驚人了。

據了解, NVIDIA 已試圖將 GPU 分配給能按照建議零售價的廠商,但事實上情況已到了 NVIDIA 也沒法控制的地步,現時 BTC 已經衝上 48,300 美元歷史高點,用顯示卡挖礦的 ETC 亦到達 1,800 美元高位,現時 GeForce RTX 3080 只需要 4 個月就能回本,也是顯示卡缺貨的最大原因。
據台灣繪圖卡業者表示,NVIDIA GeForce RTX 3060 12GB 顯示卡將會於 2 月 25 日 (初十四) 正式開售,看來是要打刧大家的利是錢啊,雖然 NVIDIA 官方建議零售價為 US$329 美元,但由於貨源相當短缺,有腦場人市認為 RTX 3060 12GB 炒價很大機會衝上 HK$4,XXX 水平。

NVIDIA 早在 1 月 CES 大會上公佈 GeForce RTX 3060 12GB新卡,被寄望可取代 GeForce GTX 1060 成為新銷量之皇,擁有 3,584 個 CUDA Core,核心時脈為 1.32GHz Base Clock、1.78GHz Boost Clock,支援 192bit 記憶體頻寬、12GB GDDR6 記憶體容量,最高功耗為 170W,建議使用 550W 或以上電源供應器。

現時已得悉,GeForce RTX 3060 12GB 的浮點性能為 13 TFLOPS、光線追綜性能為 25 RT-TFLOPS,其性能是上代 GTX 1060 的 1 倍,快 RTX 2060 約 25%,售價約為 US$329 美元,將於 2021 年 2 月 25 日晚上 10 點正式上市,但大家別認真這個價錢能買到啊。

真係好撚嬲
各位唔多熟電腦/顯示卡既朋友同埋本身用緊啲效能唔差既朋友
( GTX1070或以上效能既顯示卡 ) 記得冇咩事就唔好拆出嚟清塵, 就算要清都只係用掃去掃走啲塵就好喇。本身有超開既都收下手忍下手錫住嚟用呀, 搞壞咗整燒咗就好撚大鑊架喇
3060廢過3060TI都叫價$6000
其他card肯定又升價
係, 我都係其中一個好撚嬲既人。
既又買唔起, 有買得起就俾啲死仆街賺。點講都唔撚鋸
零售商炒埋一份 mark up 80% 起跳
if u cant beat them, join them
識人掘埋一份回本
所以唔好理真假總之一律錫住服役緊既卡。
u arm
依加一開賣你就已經輸咗
冇得你miss
冇諗過你會入嚟, 純粹溫馨提點下, 冇惡意
就好似沙士爆鑊果時咁, 樓價大幅下跌特別係淘大。但今次武漢肺炎就冇呢支歌仔唱。機會呢啲嘢真係好多時都只會得一次, 冇把握到就唔會再有下次
3大廠準備又加價
祝各位好運
緊係唔會惡意
我搵到間檢查費要$350, 零件費另計, 未知咩事, 考慮緊試下
如果呢個數包整到或者整唔到退番200左右既話就抵屌, 決定俾錢之前記得問清楚, 如果整唔到都照收呢個數就走人, 同埋就算整唔到都要攞番條屍。
祝你好運。
https://youtu.be/1rh1VWw2-As
1660s
Gamer買到一張就夠
礦工真係多多張都唔夠
350係收硬㗎啦,零件費再另計,搞搞吓應該成千蚊
2080 2手賣幾錢?
仲有盒有保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞