(保險)自願醫保,保額幾多先夠?

79 回覆
1 Like 1 Dislike
但我睇D手術一次都係幾十萬
又好似係
其實我以前用bupa 都係claim 得幾快,住2 日院都claim 曬,所以我都係諗緊買返bupa, 係想睇多2 間比較下
語言偽術?FOLLOW快=受保/唔會耍你?
醫保保額一年500萬絕對夠用,
除了保額之外,醫保涵蓋的治療方式也很重要
自願醫保唔包癌症最新的療法,質子治療
即是話,如果你買嘅是自願醫保,就算是全數理賠,養和最新副作用最少嘅質子治療中心,你都可能用不了
所以,不少買高端醫療嘅都會買返傳統醫保

Mewe: https://mewe.com/i/insuranceblacktea1
Facebook: Kwun Cheung
我去浸會住2 日照腸胃鏡咩都無比過wo, 醫生幫我填好曬form, 出院交張form 就得啦, 醫生直接同bupa claim, 你係邊間ga
高端醫療我屋企人買左,有次成百粒埋單都係無出過錢,你又唔洗講到一定要agent 先claim 到既,我覺得真係睇公司d 條款緊要過agent
你邊間
我自己個次就bupa,所以我都諗住繼續買佢
屋企人個次就只可以講同A 字頭個間claim 個墊底費都耐過高端醫療個間
如果要埋單先都好大問題
唔係個個拎到一百幾十出黎
上面條agent 可能大陸落里
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞