(保險)自願醫保,保額幾多先夠?

79 回覆
1 Like 1 Dislike
全額支付住院及手術
一年500萬保額夠唔夠?
睇緊AXA安盛守慧
有無其他建議🙏🏻
你奶過野?
我賣過咁多間嚟計
Cigna係貴得嚟最高質
CS follow得快
自願醫保嘅話,一定要包架喎
你自己戇鳩貪平買咗第啲plan炸嘛?
先天 但可以受保時 exclude
賣全港最垃圾產品有咩感覺
咁人哋寫明exclude,你自己又簽咗,有咩好講?
Exclude係會有另一張單寫明然後要你自己簽架喎
建議買卓越嗰個等級
買標準 住普通大房同住公立差唔多
卓越住半私家房 一年1000萬保額就一定夠
雖然貴啲 但大吉利是要入院 都會舒服好多
而且有AXA GOAL折扣同無索償折扣
價錢會平2成左右
即係有咩唔保都應該講定先?
所以不保事項都會係計劃書、產品說明書同投保書寫到明

另外如果你有任何病史、先天性疾性及爸爸媽媽有任何遺傳性疾病都要在投保時講,等agent 交上去比公司核保部做核保程序,結果可能係照正常情況咁乜都保,亦可能加錢、亦有機會不保某個器官
如果做手術要幾十萬,係咪病人埋左張單先,之後再同保險公司索償?
對 通常每間保號都會同唔同私院有協定 可以免找數 即係入院同出院個陣一毫子都唔洗比

另外會有啲醫生同保記有協定 個個醫生填嘅claim form 一定接受 賠得快而且一定賠到得足
其實想請教下邊間易claim, 睇咁多個post 間間都話claim 唔到我想買份醫保
Claim唔claim到唔係睇公司 係睇你個agent熟唔熟規則 識唔識填form
睇左好多
AXA都幾多人話緊
難批
AXA智尊守慧幾好
點解難批?
有人話同一樣野AIA批到
但AXA就唔得
大家覺得fwd好唔好
醫療喎 需要入院就咩都批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞