(保險)自願醫保,保額幾多先夠?

79 回覆
1 Like 1 Dislike
證明每間嘅自願性醫保大同小異 間間差唔多 產品好固然好
但終究定斷份保險好唔好 claim唔claim得足嘅都係睇你個agent
想買醫保 pm 啦
https://t.me/Willww
如果你想買呢啲新型保險公司嘅網上保險 即係冇agent跟 你要清楚幾樣野

1.由投保到索償都係自己跟 好就係可以平啲 慳左比agent嘅佣金

2.但另一方面就係你未必熟個間公司 未必熟哂你買緊嘅個份保險 即係可能佢有啲不保事項、規條你未必知 ,或者可能有啲可以claim嘅野你又唔知

3.去到要索償時你又要諗自己訓係醫院張床 病到死下死下仲要自己去睇點賠 賠唔賠到呢啲問題 就係你擔憂嘅claim唔足 甚至claim唔到

都知傳純保險公司比較貴 又要比大抽佣 而且本身香港保險風氣一般 好多唔道德 黑心嘅agent 但其實都會有心 站係顧客立場嘅agent

呢啲都係你投保前要考慮嘅野 記住買保險唔係愈平愈好 買保險係要買啱自己嘅

咁當然你覺得bowtie係適合自己嘅就買啦!
買保險 根本同助養agent無分別
所以你想買呢啲冇agent嘅 就唔可以懶
你買嘅野係保障你自己嘅野 咁重要點可以懶
呢啲細項先係最重要啊ching
啲產品特點就話睇完就算
但細項就真係要睇完又睇 睇到明哂 唔會比到機會佢冼你先得
tg Nm20000 做緊優惠 有咩問題都答到你
fwd 點會無agent
Yes 睇下朋友有冇熟人介紹
Manulife agents 有野係度問
咁就咪考慮axa 咁多間可以揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞