那個他/她對你做過d咩賤嘢?

77 回覆
33 Like 2 Dislike
講真真係唔會知,因為掩飾得太厲害,而且初頭要討好對象就要保持良好形象,相處耐左原形畢露
原來是咁請繼續
哩句聽得多,但往往哩d壞男人都披著好男人嘅皮,女人深陷左,先睇到壞男人嘅真面目

所以其實個人覺得哩句唔係百分百正確
講起手作朱古力,

佢整朱古力,然後比我個份睇落去似係失敗品。 賣相同比我個妹個份好唔同。重要係我面前喂埋我個妹食。我都唔輸蝕拎咗我個妹個份泥食,真係知道邊份有俾心機。

個下覺得綠綠地👉🏻👈🏻
壞男人都係好識包裝自己,知道女人鍾意乜,投其所好等你以為佢好,然後得到手就原形畢露,女人呢個時候先知中伏,大家咪覺得男人不壞女人不愛囉
正解
睇心理書有令我無咁病態,了解明白左自己好多,同埋因為如果放任落去自己會變左做恐怖情人。

最大嘅結論係同你講嘅「唔好比往事或自己嘅不自信成為絆腳石」嘅idea相似,而要達到哩個目標,必須:做最好的自己。

要提升自尊感,搵翻自己出黎,就算以後有人再負自己,都唔會再動搖到自己嘅核心思想同自我價值。唔會再追住人跑唔需要再自憐。都係嗰句老話:要人愛,先要愛自己。

就算最後無人陪伴終老,但我都以最美嘅自己走過值得驕傲嘅人生哩個係我目前嘅想法⋯
玩失蹤,我揾左咁多年都未揾到佢
玩交友app
Del ig 合照,同啲仔講無男朋友
你點知佢同仔講無男友?del ig 合照但無del其他?

佢都有del我同佢嘅合照同時有大幅del 其他相
初頭我都介意,但後尾覺得佢del完成個ig都無張近鏡相,其他全部遠鏡唔係好認到本人,同埋間唔中有po合照去story我就無理到了,而我同樣無合照放喺ig,我只能夠朝私隱度高嘅方向去諗
咁哩嗰直頭已經唔係人啦
唔需要再記起佢人渣
有朋友cap圖比我睇
心如刀割的痛
真無辦法接受
今個星期先啱啱分手
點撚解會發生係我身上
最賤格係帽咗我
P.s. 睇咗樓主之前嘅post 節哀
好多次我都有諗點解佢要咁對我,但諗黎諗去只知道自己無做對佢唔住嘅嘢,做錯嘅係佢,我必須抽身離開渾水,如果唔係會諗到人都癲。

有一句老話,唔好以別人嘅錯黎懲罰自己

我諗及時抽身,早d認清眼前人,好好保護自己唔好比機會比唔值得嘅人傷害係對自己嘅愛護。
多謝你~

人生真係不如意事十常八九,但願我地有能力、心力去面對日日平安喜樂
對感情唔專一嘅人無資格談感情
唉,我都知呢個道理
但係已經拍左好耐拖
真係好唔開心
而家連想放工約朋友出街轉下心情都唔得
晚晚係屋企諗
就黎頂唔順
要講一定講唔曬 但最痛一定係佢出軌仲要拖泥帶水
借錢 打人 出軌 條仆街做齊
但而家見到佢好似完全冇發生過任何野咁
可以有個新女朋友重新開始
但我就仍然係佢個陰影入邊
傷心係正常的,比多d時間自己去沉澱一切

你睇我⋯事情已經發生左好一段時間我都仲開po講,就知道我都未完全釋懷⋯⋯

我真係可以恨佢地一世,但日子仲要過,就不時提下自己等自己好過d⋯⋯

因為我好想有開心嘅生活健康嘅心靈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞