<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁 [11] - YARTIST運動會大成功&年前200萬環島企劃

1001 回覆
46 Like 2 Dislike
我覺得無邰哥D片咁好睇囉只可以講...又唔可以話差既
大佬, 邰哥經驗同水平高咁多, 仲有睇木曜四本身就有個心態睇邰哥所代表嘅"上一代人"同一啲新奇, 屬於後生嘅野有咩衝擊
一比較你實覺得Kid達冇咁好睇
唱live好似讀歌咁
講真睇樣同純睇下靶嘅話31歲嚟講佢都仲好笑嘅,但純粹討論佢前境發展再唔轉成熟少少嘅形象好快收皮,低能形象後生好笑,年紀大咗就變on9

豆花妹就係一個例子,15年見過佢真人,人哋20到尾都仲可以走可愛形象,但近幾年去到30已經轉做成熟形象嚟繼續玩落去
睇直播三個女都差唔多,都係等cue
但睇食播泱泱雖然極專注食但有話題佢係聽到接到
阿部最令我欣賞係無話題佢會自己拋啲最近自己既事出黎俾大家傾, 以前次次都係百祥諗
溫妮就一時時, 八成時間洽眼訓不過講錯野又有啲效果

同之前有mic掛係度個時好唔想溫咁近咪因為佢成日無啦啦爆咪
反而阿部講野好細聲, 而家戴mic都唔係好聽到
我反而想睇邰哥帶佢哋反攻去電視比如上去玩很大,橫掂麥卡貝背後都係三立,咁樣或者可以再推高木曜知名度/訂閱率
溫妮把聲太高 又唔夠氣
上次睇呂士軒同佢錄個首歌
都好夾硬嚟 好刺耳
完全冇懶洋洋嘅感覺

但睇得出溫妮係好努力
但天份呢啲嘢真係冇得幫
日本妹講嘢係咁加埋佢把聲
其實睇溫泱vlog
花瓶黎講有時溫主持係唔錯, 但暫時只限木曜風格既節目
但問題係佢志不在此, 其實佢係應該早啲認清要做歌手係難, 落力加強下綜藝力好過
https://youtu.be/7xvOusfXATg

呢個係玩很大3周年
坤達本身真係唔係綜藝圈算係咁啦
睇返第一次果菜市場同而家佢玩啲一日
而決心撈埋唔同以前客串都好左好多
佢個種無包袱唔係話偶像派上節目唔介意玩到好狼狽個啲, 佢真係會跟你亂up野又唔怕玩啲下欄野, 只係百祥個啲自己錫住佢
同佢無睇唔起utuber, 你知佢地個圈子好多都唔多睇得起架啦
而家玩得好開心好enjoy
唔夠氣中曬
我唔識唱唔唱功個啲
但佢平時講句野都唔多夠氣

利申三個入面相對無咁中意佢 但比起成個娛樂圈我幾中意佢
依家應該搵機會推阿部上電視嘛,佢離開咗akb之後就好似無再上過不過佢一上節目實俾啲男藝人抄牌,之前有集國光張立東爆風田條撚樣一見到阿部就要人line
立東爆佢嗰陣條友即刻閃閃縮縮話咩咁大家在台日本人要交流吓,仲話係立東徒弟,抄就光明正大嘛
係木曜浸多陣先多先仲好
溫好似夢想係歌手
夢想始終都係夢想
邰哥+Kid+溫妮+阿部

憲哥+坤達+泱泱+丘涵

台灣咁多唱得之人,唔係香港咁屎忽撞棍有啲得個樣又唱得難聽都有人迷
浸耐啲慣左個節奏就好難返轉頭
木曜太free
温貞菱同温妮唔同Feel 睇得出菱號村民本身就好中意玩户外野,温妮就近排上野人先開始中意玩户外野

Btw 温貞菱同Kid 真係好襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞