聲優人工前因後果

63 回覆
26 Like 1 Dislike
撚知咩,上面d野我都係上日俳連個網抄
至於有d聲優周圍同d製作人 say hi、同音監食飯
呢啲唔知有冇鬼既野,就私下先講
最尾係邊一邊贏?
屌 㩒錯不推文
Sor 講錯

司法程序係1999年開始係東京簡易裁判所做調解到2005年最高裁判所駁回上訴

13年係指由發現日本動畫公司冇俾$到2005年最高裁判所駁回上訴

2003年 11月6日東京地判 判決日本動畫公司 應該要支付全額要求金額
之後日俳連為實際令日本動畫公司俾錢就再告到東京高等裁判所

2004年8月25日,東京高等法院判決的內容是要支付要求金額,日本動畫公司當日立即要求上訴

2005年6月28日 最高裁判所駁回上訴
自己都冇推
嗰時唔知邊度睇番黎話有聲優窮到要食草
女聲優競爭越嚟越大,十個人都唔知有冇一個捱到出名
差距極大嘅行業
男同女聲優都係一樣咁難架啦
而家出哂名那堆男聲早年都係好難咁捱出黎
但就算出左名都唔代表佢地試音一定過
聲優未上位窮好正常,
唔係出身富貴同埋有屋企人支持嘅話,
好多都要打幾份兼職捱,
但係去到話食草我就覺得係seek attention多過真有其事。
我覺得個個都有努力,講唔講咁解
講得出黎,多少少都有作大
男聲優3字頭先紅都唔出奇
女聲優好難咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞