聲優人工前因後果

63 回覆
26 Like 1 Dislike
摩天輪女人擺明係有Bili呢個幕後勢力先入到
過多十年話你知
咁無可否認佢日文係好既 同埋佢既背景係適合配個角色

至於聲優私底下扑唔扑野 我其實唔係太care

而有幕後勢力呢家野就更加啦 你估而家既新人搶到新番主役配真係單純係佢地既才能咩 你試下你無後台 剩係自己一個新人去試境 包你試足三年都無一個主役
雖然冇直接用原畫名義搞過任何行動,但係1991年個次800人示威遊行,其實仲有其他團體現場聲援,當中都有原畫師
有d主役一早內定左,試音只係程序
所以搵間大既事務所就有好大幫助

除非你真係好撚掂會有事務所爭你個隻
作畫要加工,最少要連登仔捧上神枱嘅水島 x2
帶頭罷工先
尋晚太晚出,本來好快寫定
不過俾我隻貓del左,結果成1200先出post
幫推
收足 其實係買時間

你果日有去錄音講過野都會跟返你個級x時間x1.8
再加其他諸如此類
班撚樣最鍾意攞最高人工果個黎話聲優好撚好搵
白箱入面個紅毛一開始咪又係窮到要打工
一般應該一集,但唔一定齊人
計句數
同埋個表高人工唔止係配動畫

基本上聲優人工係高過作畫,但係真係自己同資方爭取返嚟,所以我覺得冇得話唔公平
高汁

呢個都幾精彩

2000年2月4日 日本俳優連合381名聲優(最終債權人360名)控告日本動畫公司(日本アニメーション株式會社)話佢將以前[世界名作劇場]整成碟拎去賣,但係冇俾二次利用費

日本動畫公司就話出演実務運用表當年係日俳連同音聲連協定,自己依家退出左音聲連,冇必要須遵守

之後雙方打左13年官司
可以9up話聲優好賺即係根本無料擺四條
明夫叔一早已經講過係一萬人爭300個位的職業黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞