LIHKG 箍牙討論區 37

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
伍醫生平啲,但你要睇下地點啱唔啱,佢主要station喺荃灣,尖沙咀診所比較少返(你打電話去問下,我個時問唔知因為疫情嚴重定點,一星期返得去尖沙咀一次)。梁醫生就可以齋consult$800,佢會叫你考慮完先再去照xray同整牙模。建議你唔爭在去晒兩個專科,你可以其中一個做全餐consultation,之後帶晒啲xray或有埋牙模再去另一個齋consult。
btw,你仲係學生嘅去梁醫生consult有得減$200,你可以打去再confirm,之前有呢個優惠,而家唔知仲有冇
我最入個隻冇落 牙醫話咬合冇問題應該唔會落 唔識
今日去左專科consult比嘅建議同普通科好唔同
可能case by case 掛
都未必嘅,做左xray 牙模佢先可以睇清楚你d牙係點,可以詳細講點箍
我去個陣見有人拎走個牙模,咁我唔知佢係咪決定唔係到箍所以拎走
最後菲臘上左箍
個醫生整完冇講點清潔個啲
係咪正常
我上排都只係每邊得一隻大牙有落
有冇人箍 damon 轉鐵線過兩三日就唔痛
Me too箍左三個月覺得冇乜點痛過
原來係正常 唔該哂
普通科話唔洗剝牙可以隱適美,但專科就話最多上排隱適美同埋一定要剝智慧齒(下排未生出黎嗰種)
兩者相差一萬蚊,專科會有信心,都唔介意錢銀但唔係太想搞智慧齒,好似勁大工程
完全唔痛冇感覺,係每次轉粗鐵線頭一日會少少軟咁要食冧野,之後就正常返
好似係九龍間私家醫院都有得箍
我識人係果度箍
Agger
Damon超舒服
又唔刮肉
換完鐵第二日去左食燒肉
我牛仔骨都照咬
甩先算
唔刮肉是重點真係好舒服,完全唔覺得自己係箍緊牙
明明日日用牙線&比心機刷牙但好似愈黎愈多黑三角咁點算
之前consult
我本身下顎骨有少少歪
所以箍完出黎中線都唔會對得準
如果想對準啲中線 可以下排牙剝一隻

想問大家有冇試過呢個情況?有啲驚剝一隻會唔平衡
cool完有帶固定器都走位,正面睇冇事,係入面啲牙向外郁,固定器都變埋型,點搞
可唔可以做埋介紹人
tg: bunnybunnybugs
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞