LIHKG 箍牙討論區 37

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
係呀隱適美
佢話有款Made in HK透明$5,000對焗人買返隱適美
有d retainer $800 都係香港製造
用返隱適美安心好多
真係好貴戴一世都唔知要幾多對
而家我有三對
應該幾時換一對新?
要戴一世啦,唔信牙醫話戴幾個月
牙醫話in general 第一對可以戴一年左右, 第二對開始應該用到年半以上
但我驚佢黃同污糟之前牙cool一對戴到第十幾日已經好想快d換下一副乾淨嘅
唔緊要既
用Retainer brite好乾淨
不過驚佢鬆就真
箍牙牙縫變大係咪正常
牙仔郁緊嘛
好糾結,唔知剝唔剝牙箍好
牙醫話剝咗箍,啲牙會向內收,
(如果頭望左邊,啲牙就收到好似呢個符號》)
個嘴就會凹咗少少入去,仲話會似啲上咗年紀嘅人
另一個方案磨牙,牙醫話箍完會冇咩分別

我一笑就會哨得好明顯,平時合埋口都覺得有啲嘢頂住。好想剝牙箍收入啲,但係好驚變咗老人家

有冇人consult時都係收到類似意見,最後決定剝牙箍?求安慰
安慰就冇 好人好姐做咩要人安慰
建議你問多幾個牙醫問意見 直至搵到個合適嘅解決方案
想問有冇人係李淳嘉醫生到箍過
想問下依家大約咩價錢
哨得好明顯都要剝啦?
建議你搵多個consult 信連登不如搵牙醫
同你一樣,哨得唔明顯,但側面好覺眼,你側面似唔似猿人咁哨?
有冇人知黃偉光新症consult要等到幾月新年唔開問唔到
會變呢個「 》」符號係個牙醫唔掂
並唔係必然既
我係側面唔算明顯,一笑就哨
但係上網睇唔見有人講箍完牙會嘴凹
冇得參考,好難決定
Consult過2次
兩個都話排牙算整齊
不過今次呢個就提埋嘴凹嘅影響,有畀側面效果圖我睇,大約係咁

側圖我又唔覺有咩問題
不過牙醫就冇正面圖畀我參考
上網睇又唔見有人講
所以先上嚟問吓有冇人都係一樣然後照箍,箍完效果又點?
前兩日岩岩上左箍, 醫生話頭一星期牙會痺
但我就咁合埋嘴輕輕掂到上下排牙
D牙就會好酸痛
想問咁樣正唔正常, 會唔會係箍得太緊
上網睇到呢條片 覺得一定要share俾大家
https://youtu.be/GW2T1FYrkVk
https://youtu.be/1cMrqDvbrRY
Smile Direct club
正一垃圾

唔該打手唔好再入嚟扮問:XXX隱形牙箍掂唔掂
一概回應:「冇錢可以儲錢,牙冇咗就玩完。」
佢對凹既定義同你對凹既定義唔同
29歲先箍牙會唔會遲,zenyum呢d work 唔work?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞