沖涼欠熱水 褲薄氈不暖 囚友捱凍 攝紙保溫

259 回覆
20 Like 321 Dislike
我覺得向差果邊比係唔會令人生活改善
正如好多人話非洲好窮食都無得食 有一餐半餐就好幸福咁 我唔同意 明明都滿足唔到需要 就以呢個講法去否定

如果審視過真係有需要 好似今次爆出原來坐監冬天咁慘 點解唔改善?
咁你覺得依家有基本人權?on99
冇人想知
以前高登仔一樣覺得犯法坐監既人都唔應該有人權

不過我估大部分連登仔只係因為政治而入獄既人受到以往監犯同樣所受既野先話要改善待遇,而唔係真心想改善監犯係監獄既待遇的

如果可以既話連登仔應該係想政治犯同普通犯應該有差別待遇
緊係燕子生命啦
https://www.swallowlife.org/
無手足入去就無心出聲
以前D犯條命賤D?
咁人係有追求架嘛
點似你成隻狗咁
沖涼咪都係沖得幾分鐘
水一係太熱一係太凍
沖耐左遲1秒又比人打一下
之後做衰左又要扣沖涼時間
有得沖咪有基本人權
洗唔洗加裝浴缸比你浸夠成粒鐘先叫有人權
傻撚咗?關注手足有咩問題
冇嘢搵嘢屌 賤格到你哋
你藍絲?
人咁多投訴佢啦, 叫佢先做架,
咪又係叫外判中標公司去按裝!!!
叫佢裝煤氣
香港人幾時先會醒?
幾時先望清自己係身處中國?
香港未獨立過,囚犯待遇為何不同?

望清事實就破釜沉舟去反抗
一日到黑以為香港人優越打飛機係無用
人權係隨住社會進步

你會唔會話以前有太監 依家都要cut j做番太監
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞