點解captv同金剛crew都紅唔起,但試當真紅得咁緊要?

268 回覆
41 Like 209 Dislike
同埋玩金句
見得到好多都係發自內心

帶早兒屈dee真心膠果啲真係想夾都夾唔到
同飛夢,微辣比,試當真嘅片完全唔入流, 懷疑佢哋有冇編導用腦思考過先出片
2015 個時社運低潮期, 雨傘輸左,泛民/本土又不停互屌
除左高登D 政治宅,跟本冇人想睇政治野
所以我會話係"高登話題"

試當真玩個堆唔係連登小圈子既野(篇潮文係,但 "咁大件事冇人講"唔係)
反為係fb/ig 一路都講開既野, 又唔叫/塞車/viu個節目/電影/毒撚溝女
呢D 都係大眾野, 本身就講開亦易開口拎黎做話題既野
所以我叫"社會話題", 不過係我用詞唔好唔好意思
應該叫大眾話題?
jessica d談吐得體好多
豪腎由頭到尾都好正

大中小project都交到功課
腎仔有啲周星馳格
都係冷面笑匠
其實我覺得澳門有澳門channel 香港有香港channel 何必要大家鬥嚟鬥去呢
微辣小學雞之流

我咁講你又唔開心㗎啦
人哋拍片唔啱你睇
人哋可能唔想serve你口味呀 明唔明
呢年武肺閂左好多娛樂場所少左地方去
多左人屈在屋企
而utube又免費
令到多左人睇片留意本土野
試當真又識諗大眾話題同小學雞金句
受眾闊左
而且每星期有互動同受眾回帶傾下計
成員又逐一加入 多左話題性
最後緊係多得兒登成日開post
越嫩越好
最like豪媽媽許鹽
YouTube
下????
以前百花齊放 有比較 緊係冇咁紅 依家係需要有社會信息 你估好似某啲人 係到淘寶開箱咩
captv 一碗魚蛋粉賣到街知巷聞
成班五毛公關包括你係度日日吹奏
連登仔跟紅頂白咪紅多陣囉
你咁樣講嘢就唔係太好喇
個人認為金剛crew嘅片冇錯好多時係比較另類
但都係好好睇 如果你話
要有啊邊個睇住個channel 嚟創作先唔會發癲
借問聲咩叫發癲
創作就係創作架啦
一直想問吓咩叫抄咩叫二次創作...
高登仔二創人哋首歌就冇問題
達狗讀潮文又冇問題
Captv佢哋二創就係抄

而抄歌好似都係抄一次啫
佢哋都有del po say sorry
之後都冇再犯 錯一次就鞭咁耐
識到小氣連登仔做朋友真係要喊三聲
嗰陣日日去鳩嗚全香港都識唱
起橋遮又唔係打你兩拳
笑撚到仆街
多左呀修岩岩好
平時豪腎有時太鳩同埋唔多care view數
講真靠搵打手開po紅左都算,之後就咪日日都搵打手推啦
愈搵打手推結果效果愈黎愈差,用多d時間資源經費係內容創作度啦
下????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞