Netflix宣布一連四集「藍可兒命案」紀錄片將於2月10號首播!!!

382 回覆
878 Like 21 Dislike
死得咁慘
竟然變咗個show
冇人狂貼既
真呀!!!
Dt la好撚雜的,我同朋友夜晚揸車落去係淆到落車買杯珍珠奶茶都唔敢 嗰邊恐怖到死咗都冇人知
咁都拍到4集?
當年真係幾轟動,同啲同事、frd睇片追post估佢發生咩事。好少可會有懸案係有埋片睇,而且段片仲要咁詭異。
聽講成日改名同做特價

所以好多人中過伏
緊係得,有睇開NFTFLIX就知,搵一堆人問番,然後個個都好驚訝,然後又模疑片段,FF一大輪
拍兩季都仲得
Dt la啲酒店都唔撚敢住講真
全美國頭三雜嘅downtown實有佢份
但其實點死?好似都係喺天台儲水缸發現條屍,但死因未明?
https://www.reddit.com/r/UnresolvedMysteries/comments/3amnrx/resolved_elisa_lam_long_link_heavy/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

外國網民偏向相信佢真係有精神問題而意外死左 呢個Reddit Post都解釋得幾詳盡
殺人動機 首先要搵到兇手
我記得(有錯勿屌)去到搵到天台水缸 跟住話門本身鎖住
水缸好高 仲要關埋個水缸門 自殺係無可能

之後可以完全無啦啦close file 勁奇怪
果陣真係唔敢睇片 淨係記得追post有高人 卜過話條屍o係水入面 點知真係
同彥霖案差不多
我明呢啲啊只不過我個人嚟講覺得可怕之處係有靈異成份如果唔係我都係覺一般懸案咁解
而家都仲係細細個
有無圖的?想睇
搵Netflix 拍會變成笑片
最撚恐怖係佢啲動作。。

// 色上衣和拖鞋,並未有異常狀態。但隨後她立即躬下身,按下了多個樓層的按鈕,然而電梯並沒有隨之封閉。大約20秒後,藍可兒將頭伸出電梯外查看,隨後又來來回回進出電梯多次,期間她曾經站在電梯內的死角處,似乎要躲着某個人,此間電梯門一直處於打開狀態,從未封閉。在電梯外站了大約30秒後,藍可兒回到電梯內,但雙手抱頭,再度將多個樓層的按鈕按了一遍。

此時,藍可兒再次走出電梯,面向右方,雙手用很奇怪的姿勢上下左右比劃,雙腿也做出一些奇怪動作,似乎在和對面的人說着什麼。期間她還被拍到用手如數數般掰指頭。15秒後,藍可兒離開電梯,從監控範圍消失。而電梯在藍可兒離開後,依然開着門靜止了一段時間,此後才封閉。電梯閉門後,電梯又照常運作,毫無異狀的運行到了其他樓層,但每一次開閉,都沒有任何乘客進出。//
睇wikepedia話佢有bipolar disorder
會唔會係因為精神病
無啊 得佢以前正常影相對住鏡頭笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞