Netflix宣布一連四集「藍可兒命案」紀錄片將於2月10號首播!!!

382 回覆
878 Like 21 Dislike
睇左
結論就係話佢原來係病發自己跳落水缸溺斃
我都飛住黎睇,已睇晒,都幾無聊下 冇我想像中恐怖 同埋真係係咁講埋啲廢話懶係嘢咁分析,唔睇都罷
選舉舞弊都做得出
仲要當冇事發生
我都覺得唔奇
好記得
嗰時真係估唔到塔羅牌咁靈
睇完
我嘅結論係自殺!

利申:我有depression 好耐 所以非常理解可兒嘅動機 自己失去控制係會發生依啲事
好似見到高登cap圖
假設係自己跳入去溺斃死
但點解釋肺部無氣泡/入水?😶
套野個法醫解釋
溺斃都可以冇以上徵狀

利申:真係由頭睇到落尾
我明好多人覺得有大人物殺左佢
雖然係lift 到既cctv比人剪過又睇唔到時間
但係點樣解釋佢本身既奇異動作
搭單問吓有冇人可以文字解釋下黑色大理花
驚一google就有圖
就算有都得黑白相
我明 但問題係疑點比較多
一個人要輕生 會唔會捨易取難去水塔 仲要除晒自己衫
ON99 套野 2集內容講得哂佢拖長到4集
屌有無人睇呢個post係慢慢拉落去
個笑容真係令人不寒而慄
好想睇 要比錢先有得睇
咩黎 文字形容下
好耐以前有個女人係果度俾人謀殺,好似係仲俾人分屍,個死狀好似大理花。有興趣可以Google 下,黑白相黎姐#power#c
冇人擺恐怖相的 個post成個月前啦
頭三集覺得都好正常,最奇怪係個做左十年酒店個個女人,正常人邊有咁冷靜

到最尾個集開始覺得好似幫緊藍可兒事件洗白咁,啲線索解釋得好似有啲格硬黎,好似將成件事合理化因燥鬱症而自殺咁不過希望係我諗太多啦
係嗰間酒店做得十年都唔會正常得去邊
佢都話十年至少經歷過80次酒店有人死
如果正常人應該一早辭咗職
我個人就覺得根本間酒店既背景同政府有關聯 發生左咁L多命案明知有咁L多killer入住過都唔處理 擺明就有問題

不過我都覺得藍可兒係自殺,但就有個人係一路係
背後幫佢計劃都唔出奇,成件事好似好太過合理化lo
面部毀容成小丑式笑容,其黑髮呈放射狀向四周擴散,看起來像黑色的大理花
睇咗兩集 覺得overrated 拖長但又冇新料
覺得佢喺𨋢係 有幻覺/食完藥或者撞邪
但係死因應該係畀人殺死
拍得好悶 紀錄片嚟講佢都算拍得差 娛樂性資訊性都無乜
對於藍可兒的恐怖升降機片段,有網民提到過程跟韓國升降機都市傳說的很相似。韓國人俗稱這個能夠通往靈異世界的方法為「升降機遊戲」,玩法雖然簡單,但敬請大家不要亂試。

首先,挑選一棟超過十層、又設有4樓的建築物,在「遊戲」過程中確保沒有其他人會進入升降機。一個人在1樓開始乘搭升降機,按4樓後靜待升降機門關上。去到4樓不要出去,然後在按2樓。到達2樓同樣不要出去,按下6樓,到達6樓繼續留在升降機內,再按回2樓。當到達2樓,再按10樓,去到10樓再按5樓。

有無人咁玩過?記得kathy仔係個節目有咁玩過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞