真心唔明白點解Signal Vs Telegram都可以鬧一大餐,兩樣嘢嘅use case根本唔同

85 回覆
290 Like 12 Dislike
睇完本版各post
呢個話signal點點點唔好
嗰個又話telegram點點點差
睇睇下好似whatsapp其實都唔錯
用下腦啦on9
唉... 個個都中分化特工啲陷阱
icq仲好
有巴打分析咗係WhatsApp 慣常PR做法
推呢個
佢地就係要令到人亂覺得煩 , 都係唔轉留返係WHATSAPP
跟本TG同SIGNAL 可以有唔同定位
係,TG既使用者的確係比較少,佢地想食whatsapp既人數可以理解,但其實如果睇下載數唔少,我相信係個個都唔連聯絡簿,所以大家唔知對方有,先顯得少,好多人都無習慣開2個帳號,一個做真身社交,所以搶whatsapp既人係無用既

TG如果真係想增加人數做社交,應該從channel功能入手,宣傳channel功能既強大,如果宣傳到公司接納,到時公司同其他活動群全部都用TG,咪保證到用TG既人數囉
收皮啦,下載完個signal mewe覺得自己好黃就完事,WhatsApp ig繼續留低照用,睇死你地都係咁啦😂😂😂
明明雲端係優勢黎比人講到危險嘢咁,tg 兩年前又唔見佢哋咁講?
LINE 識外國人(台灣日本韓國)
TG 睇公海群 , 睇咸野 , 二手買賣 , 唔洗公開自己電話都聯絡到既
SIGNAL 本地朋友吹水
WHATSAPP 一係就刪左佢 , 如果有公司唔肯轉既咪留返只for公司野 , 冇人用就自然會淘汰
MEWE 用黎比商業開PAGE , GROUP就類似TG
FACEBOOK 就執柒左佢啦 , 不過都要好多商鋪肯轉用MEWE先得
IG 仲未有更好既出現

跟本唔洗嘈 , 每個都有唔同既作用
因為好多人係反送中先開始用
就係話反送中時最需要安全app時佢哋唔出嚟反對 telegram?
收皮啦,打幾個emoji鬧句黃黃黃就當有份幫香港人覺醒😂😂😂
一係pr一係tg鐵粉on9囉
乜都有最好?但無simplicity
Signal優先 tg照舊兩用
因為越亂越好
真 兩個app都有人用 唔獨大係好事 嘈咩呀
識啲台灣friend,LINE被hack頻率都頗高
同埋隻app都幾bulky,唔似whatsapp咁簡潔
backup又麻煩

除咗貼圖靚啲之外,唔覺得LINE有幾好
兒登仔最鐘意鬥
PR: I love LIHKG
true ar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞