真心唔明白點解Signal Vs Telegram都可以鬧一大餐,兩樣嘢嘅use case根本唔同

85 回覆
290 Like 12 Dislike
一個平常人
朝九晚六返工 邊有咁多時間care 嘈架

多數都係打手引手引戰 加少少大眾討論
我都係搭地鐵放工 無聊先回一兩次post
睇連登有幾多打手做嘢就知
用signal 唔好再用whatsapp啦
有無諗過唔係用黎行動?

只係怕自己D閃卡俾人知咋
因為想搞分化 互鬥 令一d人唔想加入爭拗就繼續用whatsapp
實質上只要大部分轉用Signal 其他人都轉 因為messaging係雙向
tg我繼續用嚟隱身 之前嘅用法 好難無啦啦當whatsapp咁用
有咩咁難明

有心人特登製造矛盾囉
真,睇完篇嘢成件事即刻清晰哂
出面啲打手多到
push
push
焦點錯哂
熟人傾計/工作用signal
入谷鳩吹,公海睇料就tg
因為佢地係鬧死物
完全唔同意
line係輸佢真係唔好用, 又唔international
we7本身係支那app, 根本注定收皮, 完全同分化扯唔上邊
然後今次係tg vs signal, 邊一邊贏都唔關whatsapp事, anyone but whatsapp
Pr算唔算係連登終極理論
一直都TG whatsapp一齊用
又唔見有人出嚟屌話「點解唔用Discord」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞