Facebook怕了,Signal開始多人

651 回覆
3611 Like 90 Dislike
唔俾人opt-out 講咩都假啦 仲愈講愈假
果陣時ICQ msn messenger yahoo messenger 好多人用
無記錯剛剛手機市場興起, 跟住whatapps同line都差唔多時間出, 但因為line有好多得意既貼圖, 香港日本台灣d人就走晒去LINE, 然後上面果d全部收晒皮
有毒氣體冇害
有冇人知Signal 嘅盈利模式係咩?
淨係得捐款?
轉撚晒啦同啲fd
之前手快快accept咗
可以點undo啊
信你就奇
就係你條含家鏟呢年半打壓反共page同人
兩回事 高登同連登係同一個target group
但WhatsApp係worldwide
如果淨係得香港轉台嘅話肯定大把人唔轉
最後變咗同香港人就要用signal
同外國人就用WhatsApp
同日韓台人就用line
除非歐美帶頭轉 否則香港好難會圍內轉到台
香港人入黎熱下身先
一齊改變
唔係有端對段加密
係佢D account可能易俾人hack,同twitter可能有同樣問題,mewe冇2 step authentication 果D架
其實有end to end encryption
即係連WhatsApp都冇access去睇你啲對話
Yahoo死真係大家知咩事
UI design 十年如一日跟唔上時代
屌你老母
都係

嗰陣時一開波smartphone 普及然後鬼佬大量用戶下載WhatsApp
香港先開始跟

但唔好唔記得嗰時都有個環境因素,就係咩野都起步無耐

而家獨大要人地轉既話個誘因有幾大
回不了頭
其實退埋Facebook 喇
都無人用
喺ig 難搞啲
ig真係由fuckbook收購個一刻起從來無再update過
佢個結構係比fuckbook更加無掩雞籠
加密唔等於保密
但嗰陣whatsapp仲未被facebook收購
真啊,followers growth / history 都可以track到
咁呢個避唔到,人地想急急腳退休
已經同啲fd用緊signal
whatsapp係咁先
冇(毒撚冇野俾人睇)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞