漫畫推介:Blue period 藍色時期

329 回覆
168 Like 12 Dislike
今集哭撚左
今集要慢慢消化
好撚好睇 八虎好似我
兔仔唔係朋友嗰度我唔100%肯定係咪咁
我嘅理解係世田介將兔仔代入自己
世田介應該本身知道兔仔嘅行為係表達緊對個女仔嘅愛
所以佢先話佢地係朋友
但係個女仔直接否定
話係照顧者/飼主同寵物嘅關係
係因為責任所以先照顧d兔仔
個情況有d似世田介老母
佢老母一直都冇了解過世田介嘅內心
但一直覺得自己照顧緊世田介
冇咗佢世田介咩都做唔到
呢個正正係女仔講嘅唔照顧d兔仔會死
世田介意識到其他人未必用真心去同自己相處
所有野都只係流於表面,冇人願意了解自己嘅內心
自己所表達嘅愛到最後冇人意識到
只係一廂情願
所以之後世田介對岡本嘅態度變得好冷淡
明明之前仲話同佢玩好開心,想繼續同佢玩
直到八虎觀察到佢畫嘅兔仔嘅感情
終於發現自己嘅畫可以同人交流
響應返八虎終於記返起第一次畫畫嘅感動
Damn明白了 原本睇到多謝老母嗰part r晒頭 睇嚟道行未夠
輕輕一推
今集勁r頭,多謝上面巴打絲打解釋
Sorry, hi 錯左負皮
Ching分析得好好
LM先
錄錄下連登先估唔到原來連登都有好多ching欣賞緊呢套,山口老師啲內心描寫真心高汁
聽群青入坑

有冇人覺得 世田介 同 八虎 D 對話有時有d BL feel.
同上,聽左群青先留意
琴日見到個post追左成日追完
真係幾好睇 不過有d位要時間領匯
得閒再番睇
佢一喊我就記得主角都因為同樣既事而喊既一幕
同上
前排聽完群青就走咗去睇漫畫 無諗過咁好睇 俾八虎整喊咗幾次
今次到世田介感受到清晨既新宿了
呢套係少有會令我睇完會覺得好厲害既漫畫
勁好睇!!!!!!本身鍾意畫畫嘅睇到想喊咁
新終於見返八虎自信返 前面佢俾人跳過點計真係好sad同埋作者啲心理描寫真係一流
儲埋幾集睇
大家係邊到睇上面條link無左
我係用taichiyomi裝中文漫畫網嘅extension
啱啱入坑路過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞