自從有「試當真」 我無再睇「微辣」

279 回覆
4041 Like 94 Dislike
我已經好少睇微辣
push
captv開始已經睇腎仔豪哥
咪用試當真呢d高質野同微辣比啦
癡線 梗係比錢睇roarship 啦

我都無再睇微辣!加油試當真!
微辣仲咁多人睇反映市場口味,啲人就係鍾意睇呢啲輕鬆無營養既野
支持豪哥
始於人既口味有所不同
如果單以戲本同表達手法澳門個隻係好直接咁做出黎
即係好似屎咁既野有人去玩你會覺得佢ON9咁之後佢食埋佢你會笑鳩佢
但呢種做得係好低級手法而且做唔長
笑得一時笑唔足一世
但如果要做到好深入既手法你又唔可以單靠個短短幾廿秒就做曬個景出黎
而係速食文化既今日之下有邊個又想曬5分鐘睇前戲仲要唔飛片?
太多野思考太多野解讀唔係現今社會多人鐘意既野
例子就好似當年周星馳個D戲係就係戇鳩但都叫做有返D感想
但依家普通上同支那個隻抖陰一鳩樣係速食文化太勁
佢就係想係最短時間內食完舊屎令你笑
但你完全唔明點解佢要食舊屎總之就覺佢係戇鳩

另外講背景就唔洗點討論啦
澳門個隻已經係支共管就算想自己出自己把聲都已經做唔到
佢地係澳門已經算係太大
而太大既野係支共眼中根本唔可以唔控制或者唔理
總之都係母忘初心
點解一開始要行呢條路佢地根本就知道
變質都係一瞬間既事黎
早晏!
最緊要亂!
愈亂愈好!
多謝!
咁我諗百花入各眼姐
你唔鐘意其實都唔出奇
唔通好似支那咁人人都口講鐘意雜種咩
不過都唔洗咁認真衝入黎出個post講自己唔鐘意既
例如周潤發咁都有人鐘意有人唔鐘意啦
如果有人討論呢位發哥個陣有人講唔鐘意我諗都幾奇特下
不如友善討論下覺佢邊度唔好睇?
係佢地演員個樣定係佢地個戲本唔得?
過去其實係一種經驗
點解要將個角度改做放唔放得低?
正因為有過去先有未來
唔好令過去既努力埋沒先係對得起未來
我諗作為觀眾既你不如分享下你認為點解唔好睇既原因?
都唔好睇咁到底係唔好睇在於邊度?
如果出片多就等於好睇
咁我有唔少Youtube可以介紹畀你
日日出十幾條片冇內容冇劇情得風景應該滿足到你
又黎
只可以你地講唔鍾意其他channels
唔比人地講唔鍾意試當真
唔好咁心急諗太多
我都冇講我鐘意呢個channels
你睇返我覆你既都係問緊你意見
希望你唔好諗太多
我講緊既係有人鐘意就有人唔鐘意
我並冇講到你所謂既唔比人地唔鐘意呢個試當真
為免你引起誤會我將以上文字紅字粗體放大先
不過如果你唔想講你唔鐘意既原因其實都唔洗勉強覆返我
算啦啲人選擇性失明
腎仔拍咁多孫文的野望
遊學禮雨傘個時已經出哂面
舊金剛crew咁多片都明串暗串

都有人話佢地藍
你叫人唔洗咁認真衝入黎出個post講自己唔鐘意既
明明最認真個個係你
人地咪講左覺得唔好笑 呢個仲唔係原因咩
豪哥分身推Post
咁我諗百花入各眼姐
你唔鐘意其實都唔出奇

我諗你真係過份解讀或者諗太多
第1,2句已經講曬既野你己見睇太多
即係等同一個post如果一開頭係講緊支那唔好
突破有個講支那好既話
你點都想知佢作為勇者點解會咁覆架?
所以我就想知你點解會係一個試當真既post出一句唔鐘意試當真既回覆
我諗呢個例子你應該明?
而你唔鐘意既原因係: 唔好笑
所謂笑點呢家野人人唔同我都唔會覺得出奇係咁解
希望就唔令你諗太多或者解讀太多令到個心有少少唔開心啦
你係咪睇唔明人地條片講咩
點解你會覺得我可能有少少唔開心我係r頭only
一個諗太多既人係咁叫人唔好諗太多
btw唔明係一個讚試當真既post出現唔鍾意試當既comment有咩咁出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞