廿零萬suv: xv定cx5

95 回覆
40 Like 142 Dislike
搵d 年份新 低咪 加 上架, 應該唔怕卦
2021版新Sorento, 齊options, 性價比最高
宜家仲要周街電車, 啲超跑級加速。。。
hiace van 都玩緊3.0T

2.0NA車真係唔建議買
如果budget唔夠買2手有問題
兩架都唔會跑得起
要快cx5 要買2.5 先有返咁上下

橫掂無咩速度
咁梗係睇內籠

自己就覺得Cx5感覺好少少
寧願玩日系新車,都係25-30萬到
新車真係煩少好多嘢
試下兩架車地板油咪知,Skyactiv 即時上5000轉同你堆,你 CVT 慢慢 hurrrrr.... 啦
速度好似差唔多, 但CVT D 聲有D 難頂

https://youtu.be/8dnmGAlDNmc

https://youtu.be/nPauVhD-eTQ
tiguan
Forester啦
CVT就預左一定衰... 食左你馬力咁,仲要起步超慢,踩都唔去,唔皮齋代步同慳油一流
日本車有幾可俾turbo你,基本上sedan/ MPV/ SUV 9成冇
Subaru得返WRX/ WRX sti有,連Forester都cut埋
xv 啦, 兩部差唔多 慳返幾皮入油好過
cx 30 點睇
SUV冇4驅真係爭d
CX-5幾靚都好,渣落冇信心,但分4個版本去到最貴兩個先俾齊料你,其實同Forester同價,最貴版仲貴過Forester 40k
cx30
CX30
咁內籠一定係CX-5,睇落真係唔似日本車
Forester就好典型Subaru feel,膠
得罪講句 sorento真係性價比高
不過睇你接唔接受到個牌子
四驅系統都好似仲要睇牌子,傳聞crv個四驅都係廢嘅,萬事得四驅系統都好似唔知得唔得
睇返啲汽車研究, cvt嘅效率損耗其實好似係幾%
但俾人講到好似超廢嘅一樣
睇返龍sir講點揸cvt車,佢話揸cvt一腳地板唔好放到尾,行車電腦自然會做嘢,便ok
CVT聲
點解唔加少少揀Forester E boxer ?我覺得幾好
女人真係馬路炸彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞