姜濤勇奪2020年叱叱903「我最喜愛男歌手」大獎打破歷屆最年輕紀錄!

579 回覆
327 Like 437 Dislike
咁即係有交稅啦
你連有冇交稅都唔敢講呀
認有交稅好難咩清泉
我有交稅
你有冇?
同埋開始講人老母喇
唔好咁肉酸啦
真正笑話 香港樂
無人問你 真名同邊度返工喎
唔好轉話題

我答你我有交稅
咁你肯答我有冇交稅未?
佢出道差唔多兩年唱live已經好過連登仔最愛嗰啲乜鳩Juno周國賢啦
都係唔肯講
一係你份工唔洗交稅
一係無返工做廢青
一係逃稅 犯法

明晒
唔需要答我喇
《那些年》電影太hit, 拎最喜愛歌曲大獎好正常
就好似《鬼滅》咁, 兩首主題曲一樣喺日本狂掃
反而吳業坤、鄭欣宜就有啲唔合理...
但點唔合理都好過《蒙着嘴說愛你》
真係一山還有一山低
戇鳩羅志祥係攞過金曲獎最受歡迎歌手獎 Fans肯投票咪得囉, 遊戲規則公平公正個結果不如連登仔預期就鳩屌, 咁撚巴閉咪自己去投票囉
林峯唔算偶像派路線咩
對,都係要有人追星。不過十年前同而家又兩個世界,以前上網未發達,佢哋都重係好有距離感嘅明星。而家乜都上網,要貼地,要親民,我覺得班偶像嘅個感覺已經好唔同。
條囡鍾意咪得囉 又酸
其實年少無知之後嗰堆都麻麻哋, 聽過但真係唔會覺得係經典
大陸狗就真 佢老母d鄉音重到
呢個同勁歌金曲金獎個表都反映曬香港樂壇同香港嘅興衰
當然勁歌嗰個更加垃圾,因為cctvb

十大勁歌金曲頒獎典禮勁歌金曲金獎
1980年代
1984 譚詠麟 - 愛在深秋
1985 譚詠麟 - 愛情陷阱
1986 張國榮 - 有誰共鳴
1987 張國榮 - 無心睡眠
1988 葉蒨文 - 祝福
1989 梅艷芳 - 夕陽之歌

1990年代
1990 葉蒨文 - 焚心以火
1991 張學友 - 每天愛你多一些
1992 張學友 - 分手總要在雨天
1993 張學友 - 只想一生跟你走
1994 黎明 - 那有一天不想你
1995 張學友 - 離開以後
1996 黎明 - 情深說話未曾講
1997 黎明 - 只要為我愛一天
1998 黎明 - 我這樣愛你
1999 鄭秀文 - 插曲

2000年代
2000 楊千嬅 - 少女的祈禱
2001 陳奕迅 - Shall We Talk
2002 陳奕迅 - 明年今日
2003 容祖兒 - 我的驕傲
2004 楊千嬅 - 小城大事
2005 鄭中基 - 無賴
2006 古巨基 - 愛得太遲
2007 李克勤 - 花落誰家
2008 謝安琪 - 囍帖街
2009 容祖兒 - 搜神記

2010年代
2010 衛蘭、JW - 男人信什麼
2011 林峯 - Chok
2012 王菀之 - 留白
2013 容祖兒 - 天窗
2014 吳若希 - 越難越愛
2015 吳若希 - 眼淚的秘密
2016 李克勤 - 一個都不能少
2017 李克勤 - 失魂記
2018 張敬軒 - 百年樹木
2019 周柏豪 - 讓愛高飛
其實唔同 姜濤呢個講到明係我最喜愛, 沙狗嗰個係講緊最佳
乜鳩Juno周國賢真係人唔笑狗都吠
Exactly 就係當年林峯
乜都冇做過又唔係串柒柒就比人屌到仆街
我唔知佢平時係唔係成日扮傻
但係佢今晚上台嘅時候睇得出真係驚喎
表情唔講,隻手係咁震

利申:冇睇造星1,睇造星2先識佢,今次第一次聽佢唱live
又係啲一見係電視台出身就盲反嘅戇鳩
其實根本電視台係好重要, 你估個個好似連登仔咁得閒或者自己上youtube搵歌咩 今年viu有chill club 取代勁歌金曲其實好事嚟
錯在靚仔偶像比連登/高登仔葡萄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞