[ONCE] TWICE討論區 (191) 1229紗夏生日快樂 期待2021來臨

1001 回覆
24 Like 9 Dislike

還返個世巡尾場俾我呀
屌佢老尾
桃煮蛋bubble真係好正,咩都share
食💩啦 武漢肺炎
重有三歲 長時間出聲
都好正
抵買,未買既記住買
嗰陣真係冇留意韓國野
早期淨係有中同有追superjunior bigbang呢d男團
女團既淨係知首nobody同gee
Twice呢個名亦完全未聽過
但就一定聽過子瑜呢個大名
記得嗰陣搞到勁大件事咁
但又冇繼續了解落去

下一次接觸到關於twice既野係睇鬼怪嗰陣
入面做金秘書嗰個男演員係花絮嗰到跳左TT
嗰陣其實心諗:咩鬼野黎架?又係d女團扭黎扭去既舞?
當時都重未識韓團野
有種女團係睇樣睇身材而唔係聽佢地唱咩既印象
唔知點解會有呢個偏見
身邊既中同係到追星買碟聽演唱會狂洗錢
我就成個學生時期都冇追過星

係19年睇德魯納留意到IU
當時原來先知kpop都有人出好多ballad
覺得呢類音樂好岩我
又了解左好多韓國音樂界既野
直到睇到三歲既送花行動
段片出現左係recommend到幾次都冇禁入去睇到
然後有次見段片成日出現就睇下
點知就出事啦......
可能因為見到佢咁緊張又咁努力想送支花出去好表達到追星既人既感受
之後就搵左佢地d綜藝睇
再之後開始聽佢地既歌
覺得佢地d歌有種好正面好開心既感覺
尤其嗰陣社會咁壓抑
同埋廣東歌感覺除左兒歌都冇乜開心歌咁
唱情情愛愛都係唱失戀慘情
聽到Twice首首都唱得咁開心既歌好似進入左新世界咁
再再之後就買左人生第一隻album

諗番起真係點都估唔到e+會鍾意左早兩年重覺得佢地係嗰d扭黎扭去冇咩特別既團
真係love is timing
岩timing先會做到fans
都好彩係出黎做野先追星
如果唔係邊有錢買album
未正式開始嗰陣仲諗住唔買

但課完之後覺得好抵 部機成日俾人炸
以前一直有睇rm
我都有印象睇過佢地TT, WIL嗰幾集
但唔知點解去到YOY嗰陣上rm先俾佢地吸引
冇記錯既話嗰陣睇覺得俞定延靚到不得了
跟住search下佢係邊個 睇下睇下就愛上咗
睇綜藝之後愛哂成團

不過我諗返最唔理解既係
而家既我明明覺得TT金毛短定最正
但係點解嗰陣見到都冇入到坑

身邊冇人追星
啲fd最多都係聽下kpop
唔會真係飛去睇con買周邊嗰啲
所以入坑之前完全冇一個追星既概念
以前機緣巧合睇過一場拼盤show
嗰陣仲覺得啲人揸住支嘢fing下fing下喺度嗌好痴線
估唔到而家自己都變到咁癲

我第一次去睇con都係因為睇哩個po影響
個個都話去 搞到我都想去埋一份
最後先斬後奏 買完飛先同屋企人講要去
諗返起都覺得自己痴咗線
我都係睇YouTube 睇到鐘意佢地 YouTube 好多佢地搞笑合集 我就諗點解有團女團咁唔理形象
身為JYP粉 一開始都知佢地存在 但唔鐘意地曲風 覺得好口水歌 但鐘意咗佢地之後 佢地唱咩都鐘意
睇黎好多人都係睇綜藝或者youtube既合集做左fans而唔係因為佢地既歌
幾時先星期五出TTT
#ProtectNayeon
德國私生飯又威脅娜璉!三本部點做嘢㗎!?
今日條友新講既?
記得佢之前都有威脅過
https://youtu.be/xJNCPqargEQ
合左眼wink又fail
https://youtu.be/J4Fueq6a6PA

去年真係太多不幸嘅事,辛苦晒!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞