[ONCE] TWICE討論區 (191) 1229紗夏生日快樂 期待2021來臨

1001 回覆
24 Like 9 Dislike

上星期先翻睇完
重有傻sa飲果杯白色野

都係果句啦 傻mo應該重未釘耳窿

啱啱又重睇完上rm果幾集
最新果集 傻sa平時明明成日跌低
但玩金字塔果陣可以行得咁快
佢係對呢啲特別嘅地面狀況係特別快 仲有一個節目第一個項目係鬥快行石春路 完全唔覺得痛
可能佢健康先唔覺得痛 佢果次重話第一次跑步贏
超得意
結論係普通平地佢處理唔到
https://youtu.be/v65D1BXlUPY
真心好中意哩首歌
唔知幾時先有機會現場聽
唔知點解呢首歌有啲催淚
我都係
佢哋好似冇一隻歌個感覺同呢隻相似 呢隻歌對我係特別嘅存在
三歲個樣 越睇越細個
好得意
有陰Cute好多

得意
Nabongs不嬲都係最Q
放啲舊嘢推下Post,之前應該未分享過,會分幾個Post出

話說係未追TWICE前,我對韓國係完全無好感既,但自從2016年頭入咗坑之後,就好想過去見下真人,咁啱有個朋友係追開韓團,又咁啱俾我哋搶到16年底MCD Jeju特輯既入場券(只係追加既山頂位),所以就約埋係10月飛咗過去。其他行程唔講了,淨係講TWICE相關既。

首先到埗當晚即刻去咗明洞樂天朝聖Star Avenue

第二日去Common Ground Pop Up Store買番支啱啱出爐既Candy Bong,準備第三日用...

話說想搵返 志效mina去潛水 定咩既新聞?
想睇下係同咩人 去
第三日就係Jeju MCD了,當日我同朋友一早去機場準備坐內陸機去濟州島,由於晏咗起身,去到機場有啲遲,所以基本上到咗機場就衝去閘口,咁排緊隊入Security果陣,朋友突然係後面推咗我一下,話"TWICE啊"!當時我顧住係袋攞passport出嚟,抬頭一睇,9個就排係我前面

Manager同第二張相入面啡色衫係家姐背影

入咗閘後,佢哋9個分別排唔同Counter過機,咁我唔敢攞相機出嚟,又唔想行太埋打擾佢哋,就企埋一邊等佢哋過完我再過去。之後由於坐唔同班機,加上我同朋友果班已經Last call緊,唯有急急腳衝去閘口上機。

到咗濟州島,當然係出閘口死守,等埋佢哋出嚟啦。當時好緊張,加上人又多,結果無乜邊張相影得清,事後勁後悔

我都係本身對韓國野冇咩好感
一開始都係有時睇下rm 其他韓國野咩都唔知
上年年中 追返rm 睇到18年4月果集
睇到 多賢同momo鬥跳舞 比多賢吸引左
跟住就一開始過追返哂twice啲野

跟住再睇返啲朋友 原來由16年年底已經去韓國追twice
就好後悔咁遲先追 早啲既話可以一齊去睇twice

而家好想去韓國 見下多賢
到咗傍晚,開始入場,場館係當地一個運動場,我同朋友個位離舞台應該比東蛋山頂仲要遠少少...

當日只帶咗支天涯鏡當望遠鏡用,連腳架都無,所以啲相唔係高清,請大家見諒。

由開場到TWICE出都等咗幾耐下,先嚟一段VCR

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞