濕疹出水代表咩?

131 回覆
1 Like 29 Dislike
你咪叫樓主試下,佢做運動去到濕疹,我切
原理咪殺菌囉,根本大撚把濕疹專用嘅products可以殺菌,啲無腦傻尻硬係要用漂白水,死左都冇賠償嘅方法醫濕疹
上兩個月濕疹返發
無嚴重到出水但皮膚深色左一撻
買左德國bepanthen sensiderm creme
無類固醇,搽左幾日就唔痕
歪理,就算血管唔識收縮滲漏,
啲體液都唔會穿皮而出。
依家出水係皮膚發炎反應呀!
用藥可能幾個星期甚至幾日可以搞掂,
你亂嚟拖足成年當好返?
多謝介紹 負皮果d又唔諗下咁樣幫到人
個班on9抵佢地痕一世
如果佢過敏原係「壓力」,
做運動又幫到舒壓的話........
出水肯定唔係好啦
小心感染

自己由中學到出嚟做野頭果幾年都爆到好勁
壓力就從來都無咩
眼週邊 手腳 身都有
後嚟廿歲左右爆得勁
睇中醫戒左半年口 開始好返
同之後再養成左踩單車習慣
每星期兩三次 踩個零鐘
過左十年無咩返發
夏天就唔可以比汗up住d摺位
姐係典
英文唔好
我呢一兩個月塊面成日無端端爆敏感
唔敢亂搽嘢上面
出水處同其他濕疹位有無見紅色發炎?
有既睇西醫 食抗生素同退左炎症先
唔好用手指頭r 患處 用摸/按去舒緩痕癢感
真係得?
Carun 系列幾好用
你要觀察下,如果好耐都唔好嘅話 (around 1 week),有機會係真菌性皮膚炎,即係啲細菌入咗皮膚。仲有如果效果唔係真係太明顯嘅話,最好就唔好睇中醫,又貴又嘥時間又辛苦,細個睇咗中醫好耐但係冇乜效,真係寧願睇西醫

利申:我以前細個都有濕疹,試過一次,食咗抗生素之後一個星期內就唔見咗
即係話份COA係真
啲成份無問題可以用

我隻腳就係噤,又唔會好痕,但有時一諗野煩,就不停拗,拗到出血,出水,甩皮,都唔知查咩好,有人話係急性皮膚炎,但睇醫生又話慢濕,都唔知點

呢樽野揸左對我無效,買既人可諗下好唔好買
呢個我都支持!
中學同學一直受濕疹困擾
驗完血先知自己對小麥敏感 姐係飯呀麵呀嗰啲都唔食得
介咗之後就好返

其實坊間嗰啲測試都係得幾種 可以自己搵下
大把人可以透過驗血解決濕疹,卻嫌2500$嘅驗血費貴 wtf
我以前陪女朋友去睇個啲垃圾皮膚醫生 ,拎內服 外服類固醇每次睇都比千幾蚊啦

Ps想要固醇去睇公立 40$就拎到
即刻去睇西醫食類固醇,針到天荒地老都唔會停
利申: 幾年前出過,針到個中醫師叫我去睇西醫
係邊到買?
今年做左運動反而嚴重左
外國撚直接走入藥房買
有幫香港屋企人上網搵代購買,不過我唔知邊間黃邊間藍就廢事推薦
可以自己google
睇西醫 保濕
戒口 睇下食咩會出疹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞