濕疹出水代表咩?

131 回覆
1 Like 29 Dislike
有冇試過cbd cream
近排屌咗一罐用
覺得幾好
我買個牌子叫cubed
中醫求撚其搵d 草茶上去就話葯。 症狀次撚次都係咩濕熱
但佢又永遠講唔撚到咩叫濕熱比你知

信巫醫不如飲符水可能重快d
2021年都就嚟到 仲信中醫
出水大獲野 咁撚痕你自己都feel到
同埋唔好信中醫啦 我以前試過2次
完全係曬錢無撚用
利申 十幾年濕疹
西醫就類固醇,類固醇,類固醇。再唔係就叫你做個幾皮野測試睇下你對咩敏感。

中醫就食中藥食到你傻同有排你食。之後要戒口。

其實兩隻醫法都係要搵個敏感源要戒口。睇你搵中醫定西醫
出水個位有機會受感染。要小心處理。
睇人
有人用一世都唔會有事
有人用一陣都出事
濕疹最煩冇一個醫好既方法
人人都唔一樣
Google類固醇上癮,睇下啲症狀同你吻唔吻合希望你唔係
出水係嚴重左
通常r得好勁自會出水
瘋狂搽保濕啦
出水,搵西醫開類固醇止左先水先,之後先再搵個好嘅中醫調理身體
我都有濕疹10幾年,上年全身皮膚發炎表皮由紅轉黑色瘋狂甩皮同兩隻腳出水,睇西醫好轉左,但停藥翻發之後轉左中醫,但中醫係止唔到出水只係令皮膚冇發炎皮膚膚色開始轉好,最後我叫西醫開藥搽但食藥就食中藥,到皮膚冇左出水之後就直到而家淨係睇中醫調理好個身體,等身體慢慢復原
做運動真係會好d
我識有個FD 跟個營養師搞返好濕疹,我哋都跟佢搞好暗瘡

洗唔洗幫樓主問問?
樓主屙啲屎點樣
睇下條腸關唔關事
出水通常都係有金黃葡萄球菌
啲水乾咗會係黃色
唔係每一隻濕疹都適合打生物制劑
如果係出一點點嗰啲
打生物制劑冇乜用又嘥錢
如果係一餅餅嘅濕疹
可能可以幫助舒緩
但唔會永久痊愈

P.S. 幾個星期前俾咗幾千蚊睇醫生果陣問
預$2000幾
代表咪撚信中醫
唔用正柒頭
到時發曬炎入廠就知
我都試過成塊面出水
灰到盡頭果陣佢突然自己好返咗
cubed個網show出來啲coa
揾返間lab test公司做verification全部都話verify唔到係真

好彩淨係買咗body butter試用
冇下次了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞