老豆失業就一年勁頹廢點算好?

297 回覆
968 Like 109 Dislike
班傻閪最叻就係笑啲讀書比佢哋多嘅人
係 出年2月開始
呢招ok,睇吓佢到時「放唔放得低身段」收呢啲污糟錢
藍絲都算 仲要拎家用黎賭錢。樓主快d搬走 如果唔係遲早俾你老豆累死
唔戴套中出咁爽唔使負責?
佢只係還緊自己以前既「債」咋
5000家用 fine
唔好直接比現金佢
拎晒屋企d 雜費單 上網費單自己交
咁就真係家用
冇錢仲去賭錢
咁不如比家用比老母叫佢睇實頭家好過啦
全職賭波廢老
agree
當佢退左休得嫁啦
樓豬每次都五千蚊咁比 洗鬼搵工做咩

雖然話養咗你咁耐 但係佢係有責任供養你

生你果時又唔見佢問你意見

生得落嚟就預撚咗啦 你搵埋都唔夠佢去賭

死廢老
都冇份比佢失啦
諗下搬走
講到玩股票就唔喺賭咁
一半半啦 買股票主要原因係你睇好間公司將來發展 當然實際間公司營運同業績你控制唔倒 都似賭博架
冇銀用又要欄街
仲幫佢還錢
全家都弱智
唔俾錢佢咪得
你自己話念在養育之恩 咁你就接受現實囉
我係你就真係唔撚理
幾廿歲人都唔化,做保安分分鐘同之前果份差唔多人工,雖然要睇咩盤。但最少一定無咁多野做先
以為個post係我開
同你一樣 老豆失業兩年
老母因為公司遣散所以話’退休’
但完全唔係夠錢過世個啲
日日就攤係屋企 咩都唔做 淨係識投訴呢樣個樣 搵啲勁無謂既野發脾氣 鬧人
逢星期三星期日就係度賭馬 嘈住哂我做野
一份糧唔夠俾 我返成兩份工 日日訓得個56個鐘 先可以俾成萬蚊家用
俾阿媽 然後佢私底下原來俾一大半老豆賭馬 然後返到屋企有時仲要受佢哋氣
叫佢地做下uber 送下外賣 又話俾朋友見到冇面 唔做啲要受氣既野 我dnlm得我一個做到成隻狗甘
但話哂都係佢哋養大我 又真係做唔出一走了之 佢哋已經當正自己退休甘 唔打算出反黎做野 真係唔知我到底幾時先可以留反啲錢俾自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞