漂流睡房?44歲清潔公司老闆月花一萬車中泊

389 回覆
558 Like 12 Dislike
其實打風的日子點算?
上岸搵住宿?
我估佢架車入面都冇咩貴重野可以偷到掛
夏天成晚著車開冷氣?
細個睇龍珠莊子架巴士已經覺得好正
有屋企番=好撚型
應該係,佢話一萬蚊一半都係油費
真。移動USB
唔係港女咩?
[img]https://na.cx/i/9jUDxbF.png[/img]
如果有埋大麻,晚晚坐喺車頂睇夜空都幾正
你買架大少少嘅車,係可以放到淋浴同廁所
依家有隻廁所係用火燒,唔係用水沖
燒完堆屎屎尿尿仲可以拎嚟做肥料,掟係路邊都得
或者用堆填式,不過我個人都係中意火燒多啲,拿拿聲燒咗佢無咁臭

淋浴就可能難少少,香港啲露營地唔知有無免費水拎
不過老闆做清潔公司,一定有好多乾淨水資源
搵個水箱裝水,放喺架車入面
再加個污水水箱裝走堆沖涼水,你中意整個淨水系統recycle又得,直接倒咗佢換新水又得
但記得要倒喺污水渠,除非你用有機洗頭水洗臉奶
車頂仲可以加塊太陽能板,或者收集雨水沖涼洗衫用

正常一個人住,買架細size貨車就夠位放全部嘢
但係喺香港就可能無貨van咁方便
當然我係見過有鬼婆用「貨van」放哂廚房廁所淋浴床咁多樣嘢
去親日本都買幾本返嚟睇
個筒
游游下水會有舊屎係隔離飄過
巴打你開窗訓?
我都同佢一樣好鍾意呢種閂埋車門感受風雨下被車廂保護嘅感覺,呢個似乎類似「強迫性重複」心態

主要係細個發生左一啲事,你因為細個而無能力解決,所以你大個之後會去重現返差唔多既事,因為你覺得自己大個,可以解決,但其實只係不停重覆當時既情況

另一種係不停自我製造一件事再不停解決,從而得到「控制」既感覺,令自己覺得可以透過控制去安撫過去創傷(未必係情傷,可以係其他創傷)
Camping site會有人管理,所以都要畀錢泊
絕對係失戀

起歌:

https://youtu.be/Zfm1gs9W_WM
食唔食到咁大浪呀?
我會用棺材車,一件擺床一邊擺枱做嘢肯定夠瞓人
其實渣上山遠離市區已經涼好多
渣去海邊又係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞