SPAC股 空殼公司集中Post (1)

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
IPOB ?
psth
PSTH?
巴打好有心
慢左,岩岩掃到
Bill Ackman果隻咪$20起跳
Enpc咩黎
24起步
如果俾我Pick, 我係會Pick Opendoor, 因為美國房地產市場依家好強勢 不過好似未反映到出黎 所以個價仲有水位 不過低位無買,又想集中火力係返啲$1x邊呢啲安全邊際高啲嘅股
Off topic 樓主 ipo睇好邊間?
Airbnb、DoorDash 、Affirm、, Roblox, Wish

DoorDash reddit d人話大伏
我睇好Airbnb,但怕 80起跳
Roblox可能買
巴打係睇好間野諗住渣長定係純炒呢波?
上網話merge完間野係 $9 billion ,依家bft係2b,但如果個價繼續炒上去,到時merge完個市值會點計?買左bft到時merge完d股數會唔會變架?
係咪未宣佈幾時會投票?
無睇咁多,美股啲公司太豐富
睇唔哂咁多隻
btw, 今晚富途有動靜
寧吼 Futu 唔洗理睇好邊間公司,總知有人trade就有錢賺
QS 尋晚presentation完都無升空既
無錢入 果日41.8入唔到 轉撚左房多多
妖股都買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞