SPAC股 空殼公司集中Post (1)

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
支持,唔好未學行先學走,有好多人玩好多年都唔掂option,佢地未必係最有錢果班,不過唔係喺ifc果班先
孖option果啲百倍故事唔好聽太多呀,大把跳咗樓冇機會同大家分享警世故咋

供股係一個唔錯嘅風險管理
呢隻回11樓下我入爆佢
不過佢其實連公佈合併都未有
想問大家如果我買spec既long call,合併之後張call會點?
唔賣?
Hcac仲可唔可以入?reddit d人話大升股
之前z巴介紹,但見一直唔升無入
玩swing trade就冇計啦
成日玩swing trade都會妄想自己捉到最高最低點
落梗啲入袋 一陣盤中跌再入返
之前我開po直頭置頂 tim, 叫大家小心風險
我個人意見,非經驗豐富者不建議重倉 spac車股,建議小注/部份倉,hyln, nikola依 d已經明顯例子

而且nio依家先四十幾蚊,買唔起十股tesla(例如我), 咪買 nio依 d正股
學其他巴打咁講,有時唔操作反而最好,time will tell
知足真係好難欣賞你呀巴打
有睇過巴打啲post都有見你提醒大家
承受到風險都唔等於要all in高風險
冷靜落黎諗返先會, 好多時當下個人都係會揼晒春
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞