二手樓買賣經紀佣金

176 回覆
3 Like 10 Dislike
我覺得根本應該買家免佣,賣家基準0.8%再傾加減,而家樓價咁高唔需要收到2%咁高

利申,非AA
而家去睇樓個個AA都開半佣覺得合理啦 所以冇特別再鋤低D
點解我睇嘅無,都係要足
不論係買家定賣家,你有牙力就一蚊佣都唔使俾,冇牙力咪好似上面個傻仔咁俾2%
你咪問下佣金係幾多, 佢答1% 咪哦完走, 佢就識做架喇
AA梗係側側膊
咁你咪次次買樓一開波就話俾2隻,等佢俾神秘盤你囉 你錢多鍾意俾多d,又無人阻你的
呢個post入面明顯有類人帶風向,俾兩隻呀
我咪上面話荀盤可以考慮俾2%嘅「傻仔」囉,上面咪講咗我有兩單點解要俾2%

同埋其實我更多嘅deal 係俾0.5% or less 囉,又想屈我係邊類人
你搞清logic未?你俾2隻,aa留荀盤俾你投資客先,無問題獨家盤。
上面班人講緊唔係你個case,係人人見到的盤,aa事後鋤到價,就俾2隻?
返去讀下if a then b logic 先
我只係回應緊話「我」傻仔同帶風向呢樣嘢,你又拉咗去咩人哋case 先?
我都想知,有無既巴打屌過Aa
追哂成個po都無人講到重點
重點係aa公司食水深
個經紀做二手已經無肉食
仲要半佣
個經紀更加搵唔到食
好多嘢 其實你地搵到個方法令到個經紀有肉食 又向公司交代到
你哋買樓個佣金打個二折都仲得
錯重點嗰個係你,#1已經表明個post 係由買賣方立場講點慳佣,唔係討論點養活AA,坦白講,買賣家心底裡真係理得你無肉食,最緊要我有肉食,呢個就係香港人心態,你做到咁大個人都未明白?

你要圍爐話公司刻薄可以自己開多個thread,而唔係怪責呢度嘅業主/準買家,唔好忘記,就係你公司食水深,買賣雙方先會想鋤佣,買賣雙方同你一樣都係受害者
我諗你搞清楚先啦
我由頭到尾都係講緊 點樣可以減佣
你邊忽睇到我有怪責業主同埋準買家?
我話如果你令到個經紀搵到食 減完佣唔影響佢實際收入又或者減完佣佢實際收入仲多咗
個經紀分分鐘免佣都仲得
另外 唔該唔好下下屈左人哋係經紀先 俾啲禮貌
屌,我真係好天真,真係睇曬你成個Post 覆咗乜
你除咗最近呢2個回應,就得返#14,邊度有講正常減佣方法
你講到免佣又可以令AA狗賺更多,我真係好想知,btw,唔做犯法嘢,求分享

如果我講錯你嘅,我道歉
P.S. 做狗唔認,我唔會話死全家,但一定祝佢無單開
AA有冇肉食i dont care
最尾話業主減唔夠,叫AA減佣

當然如果業主減得多就由佢啦
Chok到買家底價,轉AA 零佣啦,仲俾佣
態度正確
Chok到買家底價,轉AA 零佣
轉AA點樣甩到前AA個佣?
「睇樓紙」只跟公司,唔跟AA
點操作?
你簽張紙都係AA比你,佢要寫名上去應該冇難度?
你不如約AA睇一次樓先

睇樓紙只有公司名,唔會有AA名。你chok到層樓底價,搵同一間公司另一位AA,佢就會浄係收業主佣㗎啦
真係冇留意冇AA名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞