2021 big4 recruitment (10)

1001 回覆
46 Like 101 Dislike
多謝你,依家返2nd tier好頹,
好想入返big4呀,之前已經因為retake比人遲一年,
依家exp hired又難咗,
拜多兩拜pwc offer god
努力考qp啦
我係報2021 grad 有 2021 1月 offer
你係e記?
温緊了,但未有offer都未安樂
大家加油
巴打你收左neptune offer?
知唔知有無1月batch?
唔係啊 我純碎想知neptune係咩黎 未聽過
oh 咁都認得我個名
sorry 唔係好清楚
其實我都唔知我係咪Neptune唔係話onboard果日先知自己咩team架咩
ocean係咪neptune嘅另一個名?頭先嘗試google neptune出好多講ocean嘅post比我
你幾時on board?
淨係Neptune會係interview個陣講明
email話9/10月 但offer letter都未收到
oic 其實點解佢唔唔同你講係neptune等你accept咗offer到你onboard先話你知 咁你咪唔會因為知係入neptune而唔accept佢offer 點解淨系講neptune, ig eg fs又唔講
但你本身係20定21grad?
可能連水記都唔忍心呃鳩人入去
21啊
用個呃字但佢派neptune比人係random定有咩criteria
我都好奇想知
聽frd講佢識人識Neptune mgr
真係你唔怕辛苦就隨時可以refer你入
睇落似有手有腳就做得系列
btw 咁如果做neptune有無機會轉去做其他team 或者如果派去eg但無講明係Neptune就點都唔會做Neptune
究竟KP有無process過consulting架屌
唔知
聽番黎係咁 實際係點唔知
好似有 啲人9 10月已經有offer
可以去追番po 4-6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞