洗衣機點揀? 上置式 - 西門子 定 金章?

69 回覆
3 Like 1 Dislike
是撚但啦
平款粗用 lg西門子三星 間間都差唔多
一係就買貴野
屋企用緊lg,用左4年幾都冇乜壞
我屋企部西門子上置式用咗10年
利申:兩日洗一次衫
我用緊Candy金鼎,抵用,洗得都算乾淨,噪音就一般,可以接受水平。不過磨打聲就真係好正,好似法拉利引擎聲,又尖又高頻。
屋企用緊Miele, 絕對對得住價錢
下年屋企都想買 Panasonic
上置式我屋企用緊伊箂克斯
都係比支那賺錢
總之乜撚都唔好買惠而浦
Miele
惠而浦
利物浦
有個浦字都伏

btw 我揀左金章啦

搭單問,有冇人用過呢部
屋企用緊miele 好似皮幾野但真係好靜好穩好乾淨
搬咗出去住買左部Philco 飛歌二合一
但唔識點用 一係就乾唔哂 一係就乾完臭
愛衫號 OK架 我睇之前d連登 post D人研究過呢個model ok
唯一 P記值得買既model

不過睇你有無牌子preference, 同埋功能/容量上要求
有d人話前置, 呢個價位, 不如買西門子
金章換西門子,壞左應該換番金章。
西門子洗衫比較殘,要較低轉數先ok。

btw ching你買呢部?我近排部野都壞壞地,急住買
垃圾西門子 電話永遠打唔通
係呀, 問左幾間, 揀左間最平, 3440 連送貨 安裝
星期5安裝

你想要咩款/有咩要求?
佢個D咩 3080 最低價 係標題黨黎, 因為未計送貨安裝個D
好多3080既都最尾要收3580, 唯一有間問左3440
耐用睇你要幾耐
我自己就5年或以上就OK

滾筒你前置定上置先
洗3快滾筒不嬲都洗得耐, 但有快mode (但得1個程序)
但一定洗得乾淨過日式既葉輪機
而且得滾筒先可以較度數 (葉輪都有, 但一係凍/熱, 無特定度數,就算有都好撚貴, 問過百老匯 & CMK既 sales了)

你一係參考下我呢部既說明書, 了解下滾筒既功能, 唔會好多頁
https://manualzz.com/doc/50721693/zanussi-zwq71236se-%E7%94%A8%E6%88%B7%E6%89%8B%E5%86%8C

仲有選購指南
https://queue.fortress.com.hk/?c=aswatson&e=fortressprdhk&ver=v3-java-3.5.2&cver=351&cid=zh-HK&t=https%3A%2F%2Fwww.fortress.com.hk%2Fzt%2Fpromotion%2Frecommended-washing-machines

牌子同型號點揀就睇你以下要求
1) 容量
2) 轉速
3) 洗衣程多唔多款 / 有無特定要求
Sorry打錯,我(老母)其實係想要上置葉輪,7-8kg,一個鐘洗哂,對乾淨程度要求唔高。

Btw thanks, 我再search下先。
諗法正確
同埋最好咪揀 惠而浦,白朗,飛歌
金章算係唔太差
但係你唔好prefer用到10年8年
3-4年啦
頂揭可以買candy,好抵用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞