整水喉谷磅一問

86 回覆
3 Like 8 Dislike
銅杬唔係做唔到
而係好考手功, 逼粒杬之前要做d特別程序, 好多呃飯食師傅, or 根本唔知原來要做, 最後導致漏水都係用銅杬出事
有手制係外面喉, 下一秒又話洞塞唔晒
姐係個師傅都係藉口多多 唔識做 出咗事 是旦屈
話唔關佢事
房署依家都係用緊錫焊嚟做水喉wo
合理水平
放心
人手做邊有咁完美呀......
仲要宜家D師傅D手工............
都放棄了
起樓邊有完美
倒塌死人好正常
死業主冇所謂啦 清下資產階級都唔錯
封喉用膠紙/塞
用咩膠紙
塞都會漏 咁你遲下再拆過啦
Btw舊野可能仲好嫁
新燒錫
維修用杬
所以BS條數咪預埋囉.......
你有BS唔跟,學埋大陸既做法就死硬啦
我睇極都唔明又話谷到上頂樓水錶,乜谷鎊唔係測室內喉o唔ok架咩
反而我想請教下,因為我都做過水喉,識小小,欖就無乜信心做到唔漏,要加咩程序先可以做到唔漏?要落欖油?因為我做過一次,整好晒check埋唔漏水好撚爽皮咁收工,隔左一禮拜發現有一隻欖有小小滲水,我懷疑喉碼打唔實郁左小小所以漏水
其實我都唔係好明師傅搞緊咩
希望唔會啦
師傅諗緊計,研究緊谷磅過程有冇出問題,同埋睇緊會唔會重新再造。等緊消息,好擔心
如果佢谷磅方法唔啱,重造完谷磅一樣有問題
谷磅都唔識?
姐係唔係水喉師傅
咁重造就必然了
錢喺你手,就唔駛擔心
原來150 磅先正常
我果水喉個師博一谷谷到300 磅之後1個鐘先較返150磅,過左幾個鐘都無跌,係咪無壞,整得好好?
師傅斷開咗舊喉(我估都唔係排除晒全部舊喉),又再試一次,今次再睇,9個鐘後跌咗8%,21個鐘後總共跌咗15%。

叫做好過上次好多,睇返呢位師兄嘅收貨標準,計返比例,我係咪都可以收貨
呢個係渠務署收貨標準
詳細資料自己睇天書
基本上2hrs不跌都收貨
你喜歡啦
最緊要你有錢姐
要得閒去睇下
放氣果陣又要睇下有冇跌到「0」
都好多好鬼既師傅專做呢d仆街野
Btw 如果冇做手腳又150磅唔跌呢個師傅堅野黎, 醒多幾舊水佢飲下午茶 大家開心
有無link睇到天書?
2個鐘個數睇唔返喇
咁師兄覺得係咪一定要唔跌先可以接受呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞