想入將軍澳買樓 邊個屋苑最好住

198 回覆
10 Like 29 Dislike
係咪私下比多五十萬果隻成交黎
地鐵上蓋
好似有位姓宇嘅巴打住寶琳
將南shk 黎講係3b 同海天平d,唔介意單橦嘅話,3b會方便d, 過條馬路就可以上3a橋。

海天晉我覺得就好平衡,平又唔係最平,遠又唔係最遠,過條馬路又多野食同donki 又唔洗係正你樓下。
後生仔唔介意行多兩步去地鐵,海天晉係唔錯嘅
果間上天黎晉黎. 10m 合理價
早兩個月20樓都985
係. 所以我同巴打講其實天晉1都未過10m. 好似得一間極高層成左過10m. 今年成交既其他都未過
巴打可以考慮下.
次次都係咁, 講兩講就變互屌區
我自己係將軍澳做緊地產 將中將廣近黎成交量佔多
價都偏低
私心鐘意將中 有幾隻兩房則好靚 有曬衣櫃位 又無曬位走廊
將廣個廳比較窄 建築用料都一般
過10m唔少架
最早成到11m
果間上天黎晉黎. 10m 合理價
早兩個月20樓都985
係. 所以我同巴打講其實天晉1都未過10m. 好似得一間極高層成左過10m. 今年成交既其他都未過
巴打可以考慮下.
過10m唔少架
成到11m

富康雜到傻
屋企人住緊維景/寶琳,自己住左三年將南, 而家搬左入康城, 基本上每個將軍澳地方都有佢地優勢, 好睇你既生活習慣係點, 如果想交通方便為主但又唔想靠黨鐵出行, 維景 (有私家路)/寶琳(多條巴士小巴線將隧塞就行山路) 真係不二之選 , lol, 不過講真有幾多人做到。

純粹個人喜好,寶琳/坑口/調景嶺已經算發展成熟晒, 自己投資+自住覺得將南/康城會有潛力D。其實康城住得幾舒服, 可能我今年先搬入康城又唔覺好唔方便, 起碼有個商場仔, 本身都以為好多高樓大廈會好壓迫, 其實住落又未必係, 因為康城每期之間既距離算遠, 就算望內園都未必樓望樓咁迫, 當然自己住過將南, 鍾意低密度既話, 成個將軍澳應該得澳南海邊果堆, 但係海邊果堆你要行一段路先去到黨鐵站(5-10分鐘), 唔介意係OK, 康城最近就有橋連晒。

不過而家將南海邊晚晚嘈到仆街 本身貪佢靜夠chill 而家weekend 簡直恐怖, 平日夜晚有班MK 單車黨煩到hi , 住過會明白......
最驚夜青去Donki買酒飲醉係度鳩叫嘈生哂
其實好少 無見過咁濟
反而啲播歌單車撚最煩 不過呢啲單車撚都充斥成個將軍澳
有單車徑就有單車撚 無計
其實雖然都好小見到呢啲大聲播歌單車撚
但佢地真係太乞我憎 見一兩次都好深刻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞