想入將軍澳買樓 邊個屋苑最好住

198 回覆
10 Like 29 Dislike
呢排二手成交一路跌 心郁郁睇緊一千萬樓下兩房

將中/將廣/康城/都會/維景呢堆鐵路盤邊個最好住?

天晉兩房原來已經過千萬,仲貴過市區
SHK 樓就算二手都唔會平
維景啦 海濱+私家路已經玩晒
個會所都好大 基本配套都齊 唯一唔好個fd話附近冇乜好食 將軍澳會多d野食
個會所都廿年 會唔會相對殘d?

好似上網見都推薦維景多,太古+SHK樓不過佢個價都企得好硬
南昌兩房冇海景都講緊千二萬
有冇住緊地鐵上蓋既分享下將軍澳/坑口/寶琳一帶
好似間唔中有翻新下 gym房好似先啱啱裝修完 就我所見除左廁所之後都仲keep得ok
好似有個tko post專講將軍澳樓 樓主可以去睇下 應該好快有心水
如果住最入幾座嘅話,行去地鐵站或食嘢差唔多等如行咗半個地鐵站
維景灣畔 for sure
將廣幾好住,近地鐵,商場配套,又有街市,行去海邊又近
平少少就坑口南豐新寶城

但將軍澳價有跌到咩?
我都係睇新聞好多減價成交,800萬樓下咁,未仔細研究成交

頭條唔貼link啦

利嘉閣君傲灣分行(B組)經理凌暉表示,將軍澳廣場3座高層E室,面積429方呎,兩房間隔,座向西北,外望開揚城市景及山景。單位由今年8月初開始放售,原叫價780萬元,議價後減價18萬元,最後以762萬元成功沽出,呎價約17,762元。

據了解,原業主於2005年9月,以205萬元買入,持貨15年,現轉手帳面獲利557萬元,單位升值約2.7倍
聽人講樓下有個商場 但咩都冇?食嘢既話好似將軍澳/坑口正d
有冇linksearch唔到
其實睇片係幾正,但個價真係企得好硬
800鬆d筆直都冇咩揀
都係要親身去睇,新聞信唔過
食野將軍澳南會多啲小店
坑口果啲商場來來去去都係果啲
商場真係咩都都冇 基本生活都要去彩明 好耐之前記得有間百佳但唔知執左未
仲有巴士線冇將軍澳坑口寶琳咁多 如果冇車鍾意坐巴士多唔建議調景嶺 坐黨鐵多就調景嶺 食哂2條線
搭巴士預要游車河
你有咩要求先
維景係咪有一邊係墳景?

所以最後揀咗新都城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞