想入將軍澳買樓 邊個屋苑最好住

198 回覆
10 Like 29 Dislike
唔係兇宅就係內部轉讓
講真,就算入面爛晒咁,去到15000/sq ft都比人執左啦,最多晒多二三十個執一執,計埋晒都仲係抵
幾個商場連住都幾方便
但好近公屋區,平時多唔多街童/痴綠佬周街走?
don don don donki
我會揀將軍澳嗰邊,調景嶺啲商場真係乜撚都無住得耐會好想死
梗係揀將軍澳站果D喇
樓齡又新, 黨鐵又唔使理去寶琳定康城, 有車就上得
popcorn, 將中, 將廣, 天晉匯大把野食
落港島線3個站就得, 10分鐘唔使
調景真係乜都無
靜中帶旺有景有配套
你估個個都中意一落樓穿商場全部都係人咩 大把有車中產中意將南
海天晉點睇
近海又靜 去地鐵站又唔太遠

附近仲要岩岩開左Donki

我覺得幾好
將南個中產生態圈慢慢形成緊
有酒吧 有得放狗 有食肆 有得跑步有donki 要買街坊宋隔離尚德都有街市
比我都唔簡上蓋 落樓下全部都係人
生活質素>返工方便
yes
落大雨可以濕哂腳行十幾分鐘去mtr
夏天大汗dup 細汗行十幾分鐘返屋企
你班上蓋撚邊有咁既生活體驗
咁實有取捨嘅
睇你value邊樣多d囉
住將南唔養車?
不用分那麼細啦
個場狗屎嚟
將軍澳坑口寶琳康城都好過佢
墨b
維景個商場純粹當通道咁行,一期間百佳十幾年都冇去過

講食調景嶺真心食得屎,藍店佔大部分,唔講政治講食物質素都係比其他門市差

除非你落去彩明街市食平靚正西餐,否則都冇乜選擇

再講物業質素都越來越差,平台未到凌晨已經有老鼠大強亂走。業委會同管理公司就仲死,當區區議員都唔俾入屋苑範圍
就算加埋彩明同都會,仍然係將軍澳最頹商場區
點解都會可以搞到個場咁頹
而家可能真係諗坑口個頭
無飯家庭行去將中食都勉強可接受嘅

其實係個記者柒左
B單位 581sf 係建築面積,
$7.31M只係市價
巴打睇下近期成交 天晉2房唔駛過千 上天晉都係一千樓下 下天晉同天晉2/3A ,更加唔會過千.
係咪兇宅黎
坑口多黃店呀
打風落雨行去搭地鐵會唔會好煩
成條路唔算遠,但keep住露天冇蓋
將南賣點明明就係商場連商場,唔洗日曬雨淋
慘過住尚德,尚德都話有條橋/有條有蓋路可以檔下雨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞