點解當年keroro軍曹會無啦啦收左皮?

557 回覆
1581 Like 13 Dislike
其實軍曹呢套野同銀魂都幾似
又係有主線同埋好多無里頭既日常
應該係作者最後把握唔好 諗唔到方向收皮唔畫掛
2018年,TVB播映的《大帥哥》,被指有抄襲成份,猶如Keroro軍曹真人版,儘管劇情不相同,但從五位軍人的人物名字(發音)、角色性格、背景,都與Keroro軍曹相似。[5]

大帥哥與Keroro軍曹均以軍人為背景,同樣擁有四個部屬。Keroro軍曹麾下的Tamama、Giroro、Kururu、Dororo,分別對應的是《大帥哥》中飾演馬炭、羅義、顧落蘆和冬來。其名字發音相似,就連性格都有相同之處:馬炭遵從大哥狄奇的指令,也很依賴他,就如Keroro軍曹中的Tamama一樣;火炮營營長羅義就像Giroro一樣很有男子氣概;擔任軍師的顧落蘆為大帥出謀劃策,正如Kururu聰明絕頂;而冬來就像經常神忍的Dororo,有時候會不知所蹤。
其實tamama應該係仲係蝌蚪,未分性別,但角色設定似係偏男,然後gay
仲有GBA嘅賽車
我都想講同銀魂好似,但銀魂真係好搞笑,以前好中意睇大台版,有根據時事再配番落去
侵略地球 俾人告國安法 所以就無再落嚟地球
因為佢侵略地球失敗
kururu 啲笑聲先正
我記得好似有一集係提過佢自己定keroro 講過呢單野
Kururu 係咪偷睇老母沖涼
周不時睇返 仲覺得好好笑
btw有冇人都覺得廣東話配Dororo嗰個配得佢好型從此愛上Dororo 又cute
你講講下好似係有,但太多集唔記得邊集
幾年前我有喺youtube睇晒粵語版,但唔係專心睇
有時悶悶地唔知做乜就會睇一兩集
最鐘意成班懶係正經實際係一堆白痴
係!超中意梁偉德把聲,成日配靚仔,唱k小魚仙既海斗但又配喵喵怪
有冇諗過係你長大左
睇開冬樹阿媽
同好悶悶幾個陣睇keroro又可以笑返餐
明明集集都睇過
Lm
明明正到仆街
20週年整套電影都冇

就係睇佢唔知睇咗乜
我到宜加都好鐘意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞