點解當年keroro軍曹會無啦啦收左皮?

557 回覆
1581 Like 13 Dislike
咩料
其實套動畫好睇 輕鬆得嚟又搞笑🥸
係咪想好似1984咁搞new speak 大把字都係廣東話普通話通用
抗爭可唔可以用下腦
有咩好笑?你啲朋友講開錢包?香港人用返香港用詞有咩問題?好多時可以透過用字分辨係唔係自己人!點解大陸人用我哋既嘢就我哋就唔可以唔用?你覺得唔覺得自己諗得太多?諗埋啲奇怪邏輯。
第一次播鐵達尼仲有肥溫素描睇添
多得班道德塔利班係咁投訴
metoo
我聽勇気100%都會心噏
咁有好多字都唔係通用嘛!我哋有屌過你通用字咩?就係屌你唔係香港人會用詞咋嘛?大陸字一定係普通話字?大陸冇廣東話字?你到底諗緊乜鳩嘢?你到底小學畢業未?呢啲邏輯能力好意思叫人用腦?我真係想問你有冇腦?
你咪偷換概念啦人地表明左唔通用既詞 充電寶錢包就千其唔好用 你就拉埋通用既黎講 再講錢包同銀包一個係粵語 一個係國語唔係話人無用腦就表示自己好有腦 搞返好啲邏輯先
之前買會係咁買佢啲模型
Pop team epic本身係套惡搞向漫畫
佢話出動畫個時都諗唔到點出
起撚咗你個大陸仔底喇,咁撚多大陸用字,又「施力」又「握筆」,仲學人追擊肥絲大隻?傻鳩大陸仔一隻,唔怪得咁反感人哋話鳩你用字啦,「錢包」都有得拗?傻撚咗
我記得係失敗左既時間停止只係時間變到好慢
然後有隻野放屁,另一隻硬食左勁耐
有冇相
邊集嚟
本身講緊咩?

成日都覺keroro 套嘢好淫亂
同埋giroro 個啊叔鐘意個十幾歲女學生
仲要同十幾歲嘅人爭十幾歲嘅女學生
細個睇漫畫好似見過夏美露點
[img]https://na.cx/i/BiWz7Fp.jpg[img]

點都露埋依套野成人向嫁原來
媽媽大人
廣東話配音真係加咗好多分
飛飛啊飛出去
跟小兔飛奔去
樓主好慘
(唔覺意踢著個開關
未睇過幾啱睇
遊學修自己作
實物唔喺手,借段YouTube片
先㩒對眼入去,頭後面有碌棍轉眼
依家再版嘅都仲係依個design
細路版
我喺我同學屋企見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞