【I/A/PC】夢幻模擬戰 (57)機會嚟喇飛雲!!!

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
25係呢類就慘
帶sp技就得普攻
帶輸出技就無免疫同再移動
好似好勁, 但實質PVP真係唔知點放技
3C, 劍舞, 割裂, 著鞋+範圍劍走5格AOE 3圈
係唔知個新3C被動用唔用到落AOE
個情報幾星期前已經傳緊
但感覺好假
護衛時....個3C ...唔湯唔水咁WO ...
主攻先被動AOE
護衛先減傷
爆料條友之前爆過克蘿賽3C, 100%中哂
所以3C貌似好豐富, 但用落好似好綁手綁腳
聯動角就差劍帝, 帕恩, 桑原, 羅島黑肉仲未有3C技
應該4個月之內會出齊聯動角3C
想問下而家抽雷丁係咪仲係好勁
而家有利昂 光頭 元帥 露娜 奶騎 莉亞娜 雪莉 尤莉亞 freya
要睇你個人
如果你主力隊 (戰略) 未練成
雷丁可以抽返黎先, 但唔練住
我主力好似玩公主
而家戰力係 拉娜>利昂>雪莉>露娜>尤莉亞>元帥>freya>光頭
雷丁pve都仲好好用
但你個陣照樓上巴打所講, 有埋元帥超絕就成形
主力隊未畢業前練8隻其實都太多
先決定你想先練公主定係戰略先吧

公主就拉娜, 雪莉, 露娜, 尤莉亞, 芙蕾亞

戰略就光頭, 利昂, 元帥, 露娜

另外莉亞娜同奶騎係必須練
可以既話, 抽多隻波波練埋
打冰龍, 白龍會用得到

畢業定義
全SSR裝備50級 (附魔, 精通洗好)
羈絆全滿

你有一隊主力隊伍可以幫你更快打嬴高級兄貴/龍之類既關
早D打完, 資源都易D儲
其實.....有陣時D技....
我寧願佢集中 ....一係就全坦技 (OVERLORD 坦)咁
一係全攻技 ...出完AOE 之後再2 TURN 入戰鬥就戰後AOE ....
我起碼定到佢位係坦定DD ....
出到咁.....2頭唔到岸....
咁佢都仲係 妨礙+超絕人 ONLY
照我計....皇帝坦系最好...
應該係 1C 既減攻減1 BUFF 3C (唔知坦定DD) 2C 坦技.
如果個3C 真係 超絕既話
支那黎緊係出皇帝 智將 桑原 同兩隻新角3c
皇帝3c已經有圖睇
但太低清同有d位比野遮住左
所以先唔po出黎姐
智將SR黎講都算係咁, 天賦又OK, 仲有3C
舊SSR天賦比起新果D真係可以用垃圾黎形容
支服講得岩, 銀騎1C插枝旗都已經接近好多舊SSR個天賦效果
根本就騎精+進擊...屌佢根本屈機到暈

上世代隻LEON 開完 騎精撞 ...你個進擊無左啦
就係銀騎咁....搞到我要升甲雞......
佢用到天使就好啦
點樣把角色角色 升到6星 一定要抽

利申新手
聽你咁講好似唔洗抽雷丁住先
而家d兄貴 龍可以打到70關協力 入去靠人carry
但雷龍淨係打到55lv
基本...SSR 一抽返黎就3星.....
跟手 打碎片關....每日3碎
跟手 50 碎3星上4
100 碎4星上5
150 碎5星上6
咁你都有本關要自己推...無得借人架嘛
同埋EVENT 挑戰都要自己黎啦
係唔係戰略打EVENT 挑戰關勁D
抽左雷丁好似入唔到隊
羈絆 > 揀角色 > 命運之扉
第1, 3, 5關首次過關各拎5碎, 之後每日可以掃一次, 各拎1碎
最舊既ssr就比較特別, 會多一關拎多1碎

而sr係每日每關拎2碎, 但唔建議拎, 因為遲早抽ssr都會抽爆哂sr
羈絆留黎比ssr仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞