第一次見攰到個黑眼圈大到噉嘅柴犬

617 回覆
2189 Like 28 Dislike
所以冇去過而鳩up話搞到d竉物好撚攰 虐待動物
有9成9都係看圖說故事上綱上線
然後屌哂所有動物cafe都係黑店都好戇鳩
同仇女撚話d女著靚d就話雞既程度差唔多
不求真只求屌
我而家唔係同你討論緊法律容許嘅情況下可唔可以做一件事

我而家喺講緊你係唔會接受到食貓呢一件事

法律容唔容許係一件事
你接唔接受都係另一件事
推到俾大家當藍店
#41 請pin
如果閣下係連登「還擊」嘅程度叫客氣嘅話
想必閣下現實中一定直接開波隻揪啦

睇一個人嘅言談態度
可以大概知道一個人嘅性格仲有思維嘅

講一句句子都可以講到前後矛盾嘅
都真係幾利害

上文已經答左,
但我可以再詳細答多次。

:係你嘅假設有誤。
你假設一個養過寵物(對某物種真心喜愛)嘅人,「同你一樣」唔會接受到自己喜愛嘅動物被自己/他人進食。

而我接受到,
我主張Rules of Laws (非 Rules by Laws)。
我會用理性去考量人地嘅進食欲望,
以至於就算自己唔會做,都認同並支持人地有呢個合法進食權利。

反而將自己嘅情緒/道德標準自以為放諸四海皆準,可謂無比傲慢。
呢個世界就係有同你唔同諗法嘅人。
而佢地嘅諗法你可能唔鐘意,但實在冇犯法。
甚至可能連抵觸普世價值都算唔上。
見到上面條仆街自私到死
自己想撚貓所以覺得貓cafe冇撚有問題
仲要懶係有道理咁係到撐係到兜
企撚曬高地係到講平等 眾人皆醉我獨醒咁
屌你老母有病睇醫生啦
哈,要真係想知道一個人思維同性格。
要做到極致嘅就係將人地生平全部行為同言論都睇入腦。
睇一兩句就自以為洞察到一個人?
洞察力勁過股神巴菲特。

「前後矛盾」呢句我原銀奉還。
自己根本唔係單純想了解他人嘅思維同性格罷。

-
對我所講嘅內容有想討論嘅就講。
冇就收聲,咪浪費人時間。
有唔妥咪直接覆囉。
不過唔該覆嘅內容有番咁上下質素。

單單打打無聊至極。
法律是最低標準的道德規範

如果建築於範法二字

定罪需要證據

如果你毁滅地球

沒人存活 你也不需要理會法律

如果沒有人的空間

你亦唔需要考慮道德

呢個係哲學問題

或者係神學問題
多謝你教大家
「推翻不應該接受的法律
並且用你的街動去取締」
推隻動物出嚟接客仲覺得無問題
動物cafe根本仲仆街過動物園

咩鍾意貓狗又無得養,所以唯有去cafe真係慳啲啦
去cafe根本就係因為唔使負責任又無手尾跟
擺低錢就覺得點玩都得,玩完就走
同叫雞一樣
真心鍾意嘅就去做義工啦
樓主pin this
下我擺明屌緊你 你自己都知
唔quote係唔想好似你咁金剛棒阻住曬
係呀你最有質素最有道理
以為講乜嘢rule of law rule by law就合理化到你病態行為
討論區黎講我洗唔洗打篇essay先合資格去表達我幾唔gur你
乜嘢對你所講內容想討論就講冇就收聲
宜家個post唔係你嘅
好心想人認同你就自己開post圍爐
唔好係到spin走件事 發表偉論講自己幾公平
宜家講緊呢間cafe疑似虐狗
你前設當哂動物一定抗拒 d動物要被逼接客
未去過真係無限鳩up

去個cafe都比你當做叫雞真係cls
去做義工又有跟手尾同有負責任?
仲唔洗比錢添 唔比錢就唔算叫雞係咪
真心鍾意柴犬又有咩柴犬義工做
樓豬打手味濃
俾人發現到係起過底嘅黑店就潛咗
講真啦 cafe係可以做
前提對啲動物好咁
啲動物鍾唔鍾意對陌生人其實係feel到

之前有去過一間啲貓數量唔多
唔會俾街外人喂 有休息時間
夜晚收舖會帶返貓返屋企訓
依啲咪就係可以去架囉
呢間虐待狗狗架喎
你都一樣,個post唔係你嘅我想討論咩你又管得著?
仲以為有咩高論,無聊透頂。

就算樓主嚟到我都係咁話,
我講嘅都仲係關於動物Cafe嘅延展性話題。
有嗰個權限又想嘅,一就block我二就趕我出post,想做咪做?

我攰啦懶理你,Bye
啱呀人就係為自己而活架啦 最緊要自己撚得開心

順便同你女朋友講 你只係想佔有你鍾意既野 所以請隨傳隨到 佢死活同感受唔係重點 佢癲左你會搵第二個
話我自私撚都係咁話。
各地法律都普遍容許,你又真係好想撚女。

https://instagram.com/mameshibacafe?igshid=1shbbktpu5co6

各位入去幫手推爆佢啦,虐待動物嘅死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞