第一次見攰到個黑眼圈大到噉嘅柴犬

617 回覆
2189 Like 28 Dislike
呢間黑店嚟! ! !
知唔知自己up 乜鳩 以為自己好有邏輯 笑撚死
你係咪有啲極端?
愛狗同時係狗面前食狗肉?

你要雞蛋裏挑骨頭咪挑飽佢
香港政府撚會立法 嚴正打擊咩

你係咪住係粉紅色世界
個重點係有其他娛樂嘅方式呀

娛樂一定要玩貓玩狗?
食屎 黑店
【24小時狂撚
有養貓嘅人都知係唔會咁做
貓貓性格唔親人都冇計】
老實講我好撚鐘意貓(嘅外表)...
鐘意到可以話係如果佢地唔屙屎唔甩毛,我會將佢地戴喺頭頂到。
如果可以我會想捉佢地手仔跳舞跳到嘔泡,狂玩喪玩癲玩現到佢喊玩到佢嘔玩到佢爆炸。

不過知道咁樣唔好,
所以好撚克制。

-
【你好似睇得太美好
店主會干涉?可能調返轉頭抱隻貓去討好啲客。】
我單純陳述店家同客人各自責任,
我冇話過我覺得所有店家會咁做。
咩嘢人心黑暗,上得連登冇人弱智到咁都唔知道。

而家你地咪行緊類似第四權嘅職能,
去聲討有問題嘅店家囉。
我提出,唔代表我天真到覺得商家佬會自律做人。
黃店黎 咪能分化
你做雞做鴨都有得收工
賺到應有嘅然後過自己生活
唔好講到好有道理
唔通圈養人類再用嚟做肉食都平等?
扭曲事實之前都望下塊鏡
問下自己有無羞愧之心
道德問題
唔係你一句無問題就ok
除非你話你可以去代替佢地受苦
24小時俾你撚個部叫電話
另一個層面睇嘅係機械
唔好拎食狗肉嚟講
選擇食物係有理性嘅動物先會明白
而唔係你呢種扭曲現實嚟護航
倒頭嚟罪孽都係會去返你度
【你係咪有啲極端?
愛狗同時係狗面前食狗肉?】

例子看似極端,
但其實並非罕見事。
如果話唔係當住狗"面前"食,而係喺同住嘅房間食呢?
唔係喺屋企,係喺正當經營嘅肉狗店食呢?
又要話惹到一身狗味,狗會聞到?
咁主人嘅正當欲望,又由邊個去考慮呢?

我甚至聽過有喂狗食料理好嘅狗肉嘅主人。
當然當中嘅道德爭議,
我又真係未去到會話做呢件事嘅人錯。
【如果狗肉來源合法/狗肉食落肚冇不良影響/狗肯食而非逼佢食嘅話。】

-
【香港政府撚會立法 嚴正打擊咩
你係咪住係粉紅色世界】

我單純指出改善可能途徑,
做唔做得到係想做嘅人嘅考量。
你地而家做嘅咪就係另一種方法 - 聲討不良店家囉。
我係咪又要笑鳩你天真,睇死你話你地保持唔到追擊熱度?
想,好撚想,但冇機會。
或者話自己都限制緊自己機會。

話唔定真係養左之後,
養耐左,對於「得不到是最好」嘅熱情散曬,
呢種狂熱就會得到解決。

不過都係以後再算。
打手?狗係攞嚟接客?
咁食貓有冇問題呀?

柒頭

你係度強詞扭曲人性
如果你可以成年事代入
你唔會講得出口
你有種咪去代替個兩隻狗
你做到先好講咩同等論
法律係由人去定立
目的就係規管無人性嘅人
點先係無道德
頭睇個社會用咩道德規範
嘅然有人創立新嘅方式去挑戰道德規範
自然就應該立法
而且可以定性為虐待嘅一種
你唔單止唔去阻止無必要嘅傷害繼續
反而想用偷換概念去扭曲人性、道德、社會規範
同埋法律定位
你咁維護件事到底有咩目的呢?
好撚仆街 打住體驗養狗係一種責任嘅旗號
講到幾撚有意義 都係當狗仔係搵錢工具
老實講同佢相處一個鐘 實係會體驗到養狗責任啦
無良店主就真係體驗到發達嘅滋味啦
推撚到呢間舖頭執撚咗佢啦
點啊打手
【唔通圈養人類再用嚟做肉食都平等?】
所以一開始呢個世界幾時係講求緊「絕對公平」?
人類進化到今時今日實在滋生左太多可謂氾濫嘅同理心。
當初人類將狼馴養成狗,係咪又問過狗嘅同意?
本身人類就已經一路都做緊以人力影響自然嘅事,我未突破普世道德標準就輪唔到你嚟指責我。

如果開/幫趁動物cafe咁有問題,
完全違反人類普世道德標準晨早汁曬。
輪唔到你喺度狂吠話人扭曲現實,身懷罪孽。
道德綁架他人唔會令到你更巴閉,
只顯得你無法同立場有異之人理性溝通。

-
【唔好拎食狗肉嚟講
選擇食物係有理性嘅動物先會明白】
狗肉係肉,牛肉係肉。
憑咩野唔可以選擇來源合法嘅狗肉食?
就因為你一個人嘅觀感不佳?

笑話。
我眼中冇。
來源合法/養殖環境合法/當地法律容許則可賣可食。

Any problem?
咁你仲好意思撚貓嘅?
連食貓都可以接受
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞