[11月20號]美國大選新聞總匯

130 回覆
83 Like 2 Dislike
其實最令人驚訝嘅係
佢對於未來嘅預計準確

我哋依家成堆連登仔喺度不停咁分析(有啲真有啲假有啲估估下)所有嘢都係基於我哋現有得到嘅事實, 但係我哋估唔到對家究竟下一步做啲乜嘢

但係Donald Trump 估到
我諗起侵呢2日有條Twitter 類似係講本身以為舞弊嘅嘢搞掂外國勢力就掂 點知DEM先係最惡搞咁 有啲日防夜防家賊難防嘅感覺 唉希望佢撐得住
Tucker琴晚講Sidney 無証據嗰條片我都睇到呆撚哂 痴撚線press con嗰堆係咩?而家Tucker有一大堆人向佢樓下屌緊鬼 本身我幾鍾意Tucker架 點解會搞成咁
其實由佢地拎到德國個server嗰一下就証明侵身邊都有好多人幫佢. 佢都有自己嘅情報網. 只係media唔企向佢嗰邊的確係阻礙左消息發佈.
但係侵啲rallies嘅人數唔係假. 投畀佢啲票張張都係真票嚟. 有七千幾百萬民意加持. 佢先可以行得更遠
Fox我而家睇淨Sean Hannity
Tucker係令我好失望. 但又會向度諗佢會唔會都收到death threat咁 侵成條law team都係咁被騷擾. 唔知撐佢啲主持人會唔會都一樣
但係
就算幫佢
都要知道佢究竟係真心定係洗你
如果唔係點解佢要炒咁多人?(當然都有能力嘅問題)
(利申:唔係想搞神化,但係極度佩服佢嘅思維同行動力)
証據係有. 但係佢地講到明唔上法庭都唔會攞出嚟. 咁都make sense嘅做咩要向press con show証據 通常向個press 度show証據都係要成單case完左之後同公眾交代返調查報告先出.
所以我一直都唔撚明點解啲MSM係咁狙擊佢地話無証據 不嬲啲程序都唔拿係咁 同埋刮料係記者做架嘛 investigative journalist 就係為左呢啲時刻而存在
我都唔同意過度神化侵. 不過華府真係無乜佢嘅人係事實. 因為佢其實係政治素人嚟. 以往啲人做總統其實由地方議員再入議會. 一步步打上去. 得侵係一炮就做總統. 而且佢係NY人嚟. DC佢根本無自己勢力. 下面堆人唔鋸佢其實一啲都唔奇 . 佢把口又唔會畀面人嘅.
或性格問題. 或利益關係問題. 或能力問題. 佢係咁炒人. 身邊嘅人唔夾佢也好佢無人可用也好. 有二五也好. 都係會令佢舉步為艱. 所以佢用一屆時間做到咁多政績係真心好撚痴線.
核心嗰班應該一早預咗
2016年Trump預左佢俾人話racist

個兩個大法官上任之前,俾Dems 人屈佢強姦
(仲要係CP Joe 同黑閪婆有份搞)

呢啲嘢大家都有眼見

不過係估唔到佢係清泉到對家
淨係可以搵佢講錯嘢
或者搵佢個囡講粗口/露奶啲嘢
所以而家佢所擁有嘅人物同支持率係佢一手一腳爭返來

一個做左四年就做到咁多嘢嘅人vs 一個做咗47年嘢但係冇做過任何野嘅人
人脈
其實係. 仲要侵自己啲衰嘢佢根本唔怕畀人知. 例如佢口臭同埋擺明係換Trophy wife係花花公子嗰啲 佢自己晨早就揚哂出嚟 通俄搞Q左咁耐咪又係無辦法彈劾佢
supreme court嗰兩個畀賀錦麗同埋拜登搞過嘅法官. 真係karma is bitch
有大撚把針啦
有唔少人話民主黨內部有內訌出現
反而想知呢方面嘅詳細
因為係取向問題 DEM唔係話真係十分左.
DEM而家真正嘅左翼應該係得返Sanders一個. 更多係中間偏左. 比如Nancy Pelosi呢堆. 但而家有堆DEM嘅Progressive新人. 好似AOC嗰啲. 未入house已經向度搞批鬥. 又urge拜登上台嘅話要叫啲老鬼讓路. 仲向度講嗰啲入唔返house嘅DEM人係因為拒絕佢嘅助選咁樣.
之前又有講過Pelosi嘅house speaker位置不保. 因為house少左幾席. 不過而家都係Pelosi做返house speaker咁囉.
放心, Trump 係會用合法嘅方法當選.
唔記得咗2016 年嘅lock her up?
LOCK HER UP!!!
有聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞