[11月20號]美國大選新聞總匯

130 回覆
83 Like 2 Dislike
而家咁計其實重新點票係咪廢 其實點都要等法院戰?
係囉兜左個圈又見到佢 定係佢從來未離開過
Sidney Powell狙擊DOJ狙擊到咁嘅地步 到底FBI會唔會做嘢我都仲好有保留 佢地有個重點証人仲畀anti Trump嘅探員恐嚇過 Sidney Powell向電視講返呢件事
Ching
想幫手簽petition...
我個人推理
其實重點侵團隊只係想啲州政府嘅核突嘢揭露哂出嚟 例如GA重點又揚左州長收回佣 唔verify簽名等擺明身有屎証據 MI仲要恐嚇GOP人 WI仲要企圖向重點前改重點規則 呢啲嘢揚開哂 其實已經話緊畀班選民知 重點其實係無意義 呢啲拎上supreme court反而可以成為証據 而swing states打茅波 其實可以令返當州選民知道州政府內嘅腐敗 接下來侵佢地有咩行動都好 都會有民意support
相信侵條team最大嗰張牌始終係响Dominion手上 如果拎到server同埋個exact algorithm 基本上已經可以証明呢個係有預謀嘅大型犯罪活動嚟 之前都見到有Ching講過 小規模嘅選舉違規大家都有眼見 但上升到舞弊層面 就係要有証明成件事係好大scale 有組織咁做 而唔係向county度幾百幾千票咁數 如果有server 証明到vote switching就已經坐實左大型舞弊嘅基礎
每日多謝樓主總匯 XD
我成日都覺得佢地捉幾百幾千果D其實只係buy緊time
希望佢地打到大佬啦
Sidney Powell話佢地啲証據多到好似消防喉咁噴出嚟.
佢地要打違憲. 其實憲法嘅case好難打. 唔係咁容易可以入court的. 我覺得佢地向州supreme court畀人彈鐘係策略嚟. 上到Supreme court. 裁決一個州違憲就可以apply落其他swing states度.
有時睇ptt 台仔個邊分析感覺佢地將supreme court呢條線睇得唔係好重 好著重當下呢一刻既官司 我自己唔係太理解

不過諗深一層反而係咪我地對sc 太有信心呢
其實而家都係向度鳩估 向大選到而家發生左太多估佢唔到嘅嘢 真係要有耐性等週更
Dominion 係咪honey pot?
我傾向信唔係
我都覺得唔係. 如果係honey pot 呢三位資深律師無理由睇唔清楚呱. 但都係要繼續等update. 嚟緊weekend估計唔會有啲咩新消息傳出. 又要等星期一.
Dem 同GOP 都有買票
睇下邊個傷D
AZ 斷左攬

PA20 + MI16 + WI10 = 46
PA20 + GA16 + WI10 = 46
GA16 + MI16 + AZ11 = 43
PA20 + AZ11 + WI10 + NV6 = 47
GA16 + AZ11+ WI10 + NV6 = 43
MI16 + AZ11+ WI10 + NV6 = 43

得番兩條三T 拜登先贏到
同埋以Trump同佢團隊的能力
㡳牌一定唔只咁少 (即使係法律上)

我地So far 只係見到
1. Supreme Court
2. Dominion (Powell)
3. Affidavit (Giuliani)
4. 所有dirty works 包括恐嚇,antifa etc

但Trump佢地應該仲有至少一張牌足以令Dems 人怕到要Trump盡快做過渡工作
個人推理: 其中一張係時間,盡量捱到8/12
計漏左條 3 重彩
MI 16 + GA 16 + PA 20 = 52
加油
其實由拜登團隊不斷用媒體施壓迫過渡工作 就知佢地要快刀斬亂麻 而除左呢招之外又無其他方法 侵本人都無同奧巴馬做過交接嘅 呢啲係攞嚟講之嘛各地嘅撐侵rally其實都解答左DEM用媒體迫宮成件事似乎唔多work 好似呢星期仲有反CNN嘅遊行
明尼蘇達州議會呢兩日有2個民主黨員退黨 最理想就梗係DEM啲人跳船 由內部瓦解開始 我有印象今個月唔記得邊個州嘅DEM人話成個黨畀東西兩岸班友玩到臭哂 唔知會唔會持續發酵啦
AZ州長唔係話等官司結果?
係呀 佢話等到所有爭議結束 佢就會尊重個結果
Trump又喺Twitter出Tweet講密芝根州條curve
https://lih.kg/2293439
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞