[11月20號]美國大選新聞總匯

130 回覆
83 Like 2 Dislike
侵佢地係逐個州打上去supreme court
打就逐個州分開打 但一個州贏就全部州都贏
目前PA已經排緊上federal supreme court
話說我識個咁啱係讀law嘅台仔佢興趣係鑽研普通法拎嚟同大陸法做比較
不過佢呢種應該唔能夠拎嚟做標準
呢個就係case law最好嘅地方. 希望能夠向法庭解決嘅嘢就向法庭解決啦. 真係唔想佢地有流血衝突.
好po必推
https://hk.appledaily.com/finance/20201120/JVLGDWMTJZAIXCDRLL5I6Z2INI/

索羅斯呢啲時候同CIA劃清界線 好耐人尋味囉
高質post!
佢地改緊架啦,今年英文姐就任時講到明要改,食埋香港遲早既事
CIA變condom
亦都可以拖到一個洲一票選President/Pelosi代
(anyone but Biden)
但其實我信佢地團隊係始終想將呢班友送入監獄尤其Sidney Powell咁撚憎DOJ 一直狙擊佢地腐敗
所以而家其實Trump基本上係有極多路可以行

法律: 上到supreme court
選舉: 拖到每邊唔夠270,洲長一人一票(但有變數),再唔係由Pelosi做
軍隊:(最壞情況)三軍支持trump, 拉攏民意,出師有名

而當中王牌(可以多過一張王牌)係軍隊,就算上面兩個最後都係唔成功,軍隊take over
啲MSM其實都好hysteria 架啦痴撚線 用啲wording 我以為睇緊China daily AP話侵佢地用frantic steps 去反轉個選舉結果 嗰種批鬥文風真係好拿恐佈
所以其實first priority 應該係法律
亦都令人哋知道
其實佢一早就預咗有呢一日/計好哂
所以點解佢任內親手送咗咁多大法官入去federal court
大選至今其實真係顛覆我世界觀 啲尊貴嘅MSM竟然可以咁撚肉酸 淪為Propaganda之流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞