Ikea個油壓鑽係咪鑽唔到石屎?

87 回覆
2 Like 0 Dislike
ikea啲電鑽整下手作仔就得
搞呢啲樓主買返支Dewalt啦

我已經放棄左 等fd打救
http://m.ikea.com/hk/zh/catalog/products/art/50232899/

買左番來鑽左十分鐘都未撚入到

究竟係我廢定個鑽廢 第一次鑽野

你石屎太厚

thx 巴打 有無用過呢款 差滿電同未差滿分別大唔大 我差左大概一個鐘到

應該係差唔夠電,差足好力好多
係鴨記買把二手番黎都仲勁過你呢把
你把野好似冇力咁
我用開hilti 就咁禁 用小小力 佢自己入

好多巴打都用hilti好鑽 再望下自己果個真係灰左
http://m.ikea.com/hk/zh/catalog/products/art/50232899/

買左番來鑽左十分鐘都未撚入到

究竟係我廢定個鑽廢 第一次鑽野

你石屎太厚

thx 巴打 有無用過呢款 差滿電同未差滿分別大唔大 我差左大概一個鐘到

應該係差唔夠電,差足好力好多

差到綠燈都係一樣
係鴨記買把二手番黎都仲勁過你呢把

我知錯啦
竟然冇人睇錯屎眼

巴打除左驗眼之外 check埋性取向

分明日日都想比人鑽屎眼 死gay 佬
影下你枝鑽咀嚟睇下

樓主係咪set左右邊嗰個?
如果係,你讚到聽朝都冇可能鑽到

樓主係咪set 右邊嗰個?
呢d鑽細力就好正常,但一個都鑽唔到就冇乜可能....

首先睇下係咪用錯轉咀,通常分木,金屬,石屎3種

仲有睇下有冇順時針,有夠唔夠電,有冇鑽到鋼筋之類

仲見到紅色筆頭, 估鑽左層灰, 掂到石屎就無力
鋼筋起碼入多寸(以前我用他筆CHECK下係咪中鐵)
跟機石屎鑽咀跟5, 6, 8MM
你用左最粗嗰支8MM嚟鑽, 你用咩膠塞??
綠色用6.5MM(最少8號螺絲), 藍色用8MM(最少10號螺絲)
BTW, 正常油壓鑽鑽呢個窿慢極都2秒完成
你確定係用石屎咀?
綠色用6.5MM(最少8號螺絲), 藍色用8MM(最少10號螺絲)

正解

正解

2秒 我一陣去配過支睇下 我依家唔係屋企
你確定係用石屎咀?

用左佢最大果支 無錯架啦?應該

仲見到紅色筆頭, 估鑽左層灰, 掂到石屎就無力
鋼筋起碼入多寸(以前我用他筆CHECK下係咪中鐵)

石屎會唔會再有分硬石屎同無咁硬

樓主係咪set 右邊嗰個?

無錯到 一陣番屋企影比你地睇 多謝大家咁有心機教我
你確定係用石屎咀?

有好多唔同類型鑽咀
有啲鑽石屎,有啲金屬/木

唔一定粗就無錯架
你確定係用石屎咀?

有好多唔同類型鑽咀
有啲鑽石屎,有啲金屬/木

唔一定粗就無錯架

Google 睇下係油壓鑽咀定係風鋼鑽咀
放相上來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞